Pašalić: Baka je najbolji izbornik kojeg smo imali


U ekskluzivnom razgovoru za Radio Dobre Vibracije, sada već bivši direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ahmet Pašalić, progovorio je o razlozima, kako svoje tako i ostavke izbornika
Blaža Sliškovića. O razlozima svoje ostavke i ostavke izbornika Sliškovića, Pašalić je ekskluzivno za RDV rekao:

“Mi smo se uistinu povukli neposredno poslije utakmice s Mađarima, iz više razloga. Previše je emocija u imenu Bosne i Hercegovine da bi se mogle pretrpjeti neke nepravde koje se dešavaju u našem okruženju, pa i na samoj utakmici. Vidjeli ste i sami. Imali smo sudca koji je praktično iz Grčke, ali nećemo se obazirati na to. Mislim da je izbornik Slišković izrazio, zajedno sa mnom opšte mišljenje da mi treba da se povučemo. Želimo dati priliku novim ljudima da ostvare ono što svi u Bosni i Hercegovini želimo, a to je odlazak na Europsko prvenstvo.”

 

Na pitanje novinara RDV-a o tome kako je pored ne osvajanja šest bodova iz prve dvije utakmice, razlog Sliškovićeve ostavke i skandiranje dijela tribina u Zenici “Baka ustašo i Baka kockaru”, Pašalić je izbjegao odgovor, te rekao:

“Moram biti iskren i reći da je Blaž Slišković najzaslužniji za sve uspjehe naše reprezentacije. On jedna karizma koja je doprinjela da se napravi jedna reprezentacija koja ima potencijal i kvalitetu, a ja bih rekao i igrački autoritet u Europi. Sa Sliškovićem sam jako dugo i tek će se u sljedećem periodu vidjeti šta je on značio za ovu reprezentaciju.”

Kako su igrači reagirali na Sliškovićevu odluku?

“Mi smo odluku o ostavci donijeli zajedno. Igrači je nisu htjeli prihvatiti, međutim svi su oni svjesni činjenice da imaju budućnost i da su zaslužili da s novim vodstvom probaju izboriti odlazak na Europsko prvenstvo”, rekao je Pašalić za RDV.

Na pitanje da li nogometni savez već ima nekoga tko bi trebao zamijeniti Sliškovića na mjestu izbornika, te kako će ova ostavka utjecati na reprezentaciju, Pašalić je rekao:

“Nemamo u ovom trenutku tih ideja šta bi trebalo da bude. Ja ću samo ponoviti ono što sam godinama tvrdio. Blaž Slišković je najbolji izbornik kojeg smo imali i postigao je najviše do sada. Šta će dalje biti neka odluče ljudi koji o tome trebaju odlučivati”, zaključio je Pašalić u razgovoru za Radio Dobre Vibracije.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.