Blaž Slišković i Ahmet Pašalić podnijeli ostavke


Blaž Slišković i Ahmet Pašalić, selektor i direktor nogometne reprezentacije BiH sinoć su nakon poraza najbolje bh. selekcije od Mađarske – 1:3 u kvalifikacijama za Euro 2008., podnijeli ostavke na ove funkcije.

Slišković i Pašalić odluku o svome povlačenju prvo su u svlačionici saopćili reprezentativcima, a onda su na press konferenciji naveli da njihov odlazak predstavlja moralnu obavezu. “Obećali smo da će BiH nakon prve dvije kvalifikacione utakmice imati maksimalnih 6 bodova, to se nije dogodilo i teška srca, nakon što smo sa ovim sjajnim momcima proveli 4 – 5 godina, odlučili smo da je naša ostavka neopoziva.

BiH je odveć velika i draga nam da bi mogli naturati neke stvari i igrati se sa njenim ugledom”, izjavio je dosadašnji direktor nogometne reprezentacije BiH, Ahmet Pašalić.

Blaž Slišković vjeruje da poraz od Mađara ne znači oproštaj od borbe za plasman na završnicu Evropskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

“Početak je kvalifikacionog ciklusa, vjerujem da će moj nasljednik uspjeti unijeti entuzijazam i vratiti ekipu na pobjednički kolosjek”, kaže Slišković.

Na pitanja, osjeća li krivicu za sinoćnji poraz, dosadašnji selektor je izjavio:

“Ja sam najodgovorniji za poraz i preuzimam krivicu. Postavio sam igru onako kako sam smatrao da je najbolje, trebali smo igrati preko bokova, Barbareza sam ostavio nazad, kako bi se igrači iz drugog plana ubacivali u napad. Naš vezni red morao je igrati agresivnije, što se nije desilo ali sve nas je presjekao nepostojeći penal. Znam da će me možda i UEFA sankcionisati, ali očito je da mi u ovakvoj konkurenciji teško možemo proći na Euro. Neke se reprezentacije ipak protežiraju, što se vidjelo i po suđenju ovog gospodina”, izjavio je Slišković.

Ahmet Pašalić i Blaž Slišković svoju odluku danas će saopćiti članovima Izvršnog odbora NS BiH, ali su napomenuli da je nemaju namjeru mijenjati.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.