Veliki koncert “Indexi” i prijatelji u “Zetri”


U znak sjećanja na legendarne sarajevske “Indexe” u olimpijskoj “Zetri”će 12. septembra biti održan veliki koncert na kome će nastupiti bivši članovi grupe, koji su svojevremno uspješno sarađivali sa njima tokom proteklih decenija i koji će povodom ovog jedinstvenog dogadjaja stići iz raznih dijelova svijeta, gdje sada žive i rade.

To veče na sceni će ponovo biti: Fadil Redžic, Ranko Rihtman, Kornelije Bata Kovač, čorđe Novković, Nenad Jurin,Sinan Alimanovic, Enco Lesić, Miroslav Maraus, Vlado Pravdić, Slobodan Misavljević, Ismet Arnautalić, Miroslav Šaranović, čorđe Uzelac, Milić Vukasinović, Peco Petej te njihovi prijatelji Aki Rahimovski, Hari Varešanović ,Željko Bebek, Želimir Altarac Čičak, Mladen Vojićić Tifa, Zoran Predin, Dado Topić, Massimo,Severina Vučković Seve,Natali Dizdar, Nermin Puškar, Zlatan Fazlić Fazla, Dizdar, Halid Bešlic, Ivica Šaric, Boris Novković, Maja Milinković, Željka Katavić Pilj, Bisera Veletanlić, Ermin Bubi Redzic, Igor Vukojevic i grupa “MI 2”.

Dan prije 11.septembra u UNITIC-u će u 18 sati biti održana i promocija romansirane biografije i fotomonografije „Indexi: U inat godinama“autora Josipa Dujmovića, a koju će pratiti i izložba akvarela gitariste Slbodana Bode Kovačevića.

Javnosti je manje poznat Bodo kao slikar, pa će izložba sigurno biti još jedan biser u ovom projektu posvećenom grupi “Indexi”. Izložba će biti postavljena u maloj galeriji ”Unitica”.

Generacijski vršnjak “Indexa”, Siniša Škarica, promovirat će svoju knjigu „Kad je rock bio mlad“ 12. septembra i ova promocija je još jedan od sadržaja u programu „Indexi: U inat godinama“ na sam dan velikog koncerta u sarajevskoj “Zetri”.

Promocija će biti u „Karabitu“, galeriji “Buybooka”, s početkom u 12 sati, a uvodnu riječ i osvrt na knjigu dat će Želimir Altarac Čičak, učesnik i hroničar razvoja sarajevske i ex: SFRJ muzičke scene, pa do današnjih nam dana, a gosti će biti Fadil Redžić,Slobodan Misavljević,Ismet Arnautalić i mnogi drugi autori i muzičari.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.