Novi album Boba Dylana nakon pet godina


Bob Dylan, jedan od najznačajnijih i najuticajnijih autora svjetske muzičke scene, za 29. august je najavio objavljivanje novog albuma “Modern Times”.

Bob Dylan je na albumu odsvirao većinu instrumenata – klavijature, dio gitarističkih dionica, usnu harmoniku i većinu vokalnih dionica – a ostatak njegova prateća grupa. Neke su od pjesama uključenih na albumu a koje prema mišljenju muzičkih kritičara zaslužuju posebnu pažnju: “Thunder On The Mountain”, “Spirit On The Water”, “Workingman's Blues” i “When The Deal Goes Down”.

Tokom svoje pedesetogodišnje burne karijere Bob Dylan je prodao 100 miliona ploča. Njegova posljednja dva albuma “Time Out Of Mind” i “Love & Theft” spadaju u grupu njegovih umjetnički i komercijalno uspješnijih ostvarenja, podjednako hvaljenih od publike i kritike.

“Time Out Of Mind” je 1998. dobio “Grammyja” za album godine, a 2000. snimio je album “Things Have Changed” za film “Wonder Boys”, za koji je dobio prestižne američke nagrade – “Oscara” i “Zlatni globus”.

Njegova autobiografska knjiga “Chronicles” bila je 2004. godine jedna od najprodavanijih knjiga u Americi, a prošlogodišnji film “No Direction Home” koji je režirao Martin Scorsese, a u najvećem dijelu se temelji na životu i umjetničkom usponu Boba Dylana, početkom 2006. dobitnik je ugledne nagrade “Peabody”.

Početkom maja Dylan na valovima “XM Satellite Radio, U.S.A. – Music Show – Bob Dylan” ima svoju emisiju koja je postala najslušanija emisija na toj američkoj radiostanici.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.