“Leb i sol” večeras u Sarajevu

Legendarna makedonska jazz-rock-etno grupa ‘Leb i sol’ napokon, nakon jednog odgađanja koncerta u decembru 2006. te zbog pomanjkanja tehničkih preduvjeta pomjerenog koncerta s početka ovoga mjeseca, sinoć je nastupila u prepunoj dvorani u Tuzli u okviru oproštajne bh. turneje.

Večeras će se predstaviti sarajevskoj, a sutra publici u Mostaru, sa možda najboljim i scenski najpripremljenijim nastupom u dosadašnjoj karijeri, uz vrhunski ugođaj i savršeno muziciranje kroz cjelokupni stvaralački opus grupe.

Koncert u Sarajevu održat će se na sarajevskom INTERSTAGE-u, novoj sceni lociranoj u bivšoj tvorničkoj hali Vaso Miskin Crni u Pofalićima, prekoputa prodajnog centra INTERSHOP, a kako FENA saznaje od organizatora koncerta, karte u pretprodaji su već razgrabljene, ali se određeni broj može kupiti i danas, po cijeni od 20 KM.

Cjelokupni sarajevski koncert snimit će FTV.

Mostarski i tuzlanski koncerti također će biti snimljeni u produkciji producenata grupe, te se vrlo skoro može očekivati i posebno CD i DVD izdanje “Leb i sol – live in Bosnia and Herzegovina”. Izdanje će biti objavljeno u ograničenoj nakladi, te neće biti u slobodnoj prodaji.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.