Humanitarna Akcija: Pomozimo Esadi Kolčaković


Za operaciju dvanaestogodišnje djevojčice Esade Kolčaković iz Sanskog Mosta, koja je prije dvije godine oboljela od tumora na mozgu, potrebno je sakupiti još 2.000 eura.

Esadin brat Elvis, koji očajnički pokušava da obezbijedi neophodna finansijska sredstva, kaže da su vid i sluh njegove sestre zbog zlokobne bolesti u posljednje vrijeme značajno narušeni.

“Moja sestra ima strašne bolove u glavi i zbog toga život naše porodice liči na pravi pakao. Zbog teške bolesti već duže od godinu dana ne pohađa školu”, kaže Elvis. Prije osam mjeseci Esada je bila na operativnom zahvatu u privatnoj zagrebačkoj klinici “Exacta”, ali obavljena operacija nije uspjela.

“Klinički centar u Kelnu, gdje je Esada nedavno bila na pretragama, garantuje stopostotni uspjeh operacije. Jedina kočnica u ovom trenutku je nedostajući novac”, kaže Elvis.

On je dodao da njegovi roditelji nemaju stalno zaposlenje, zbog čega nisu u mogućnosti da izdvoje potrebna sredstva za Esadino liječenje.

Za odlazak i operativni zahvat potrebno je skupiti oko 20.000 eura, zbog čega se Elvis u posljednjih nekoliko mjeseci obratio na mnoge adrese moleći za pomoć. Nedostaje im još 2.000 evra da bi skupili potreban novac.

“Liječnici su ustanovili da tumor ubrzano napreduje, te da je operativni zahvat potrebno izvršiti što prije jer će u suprotnom već biti kasno”, tvrdi Elvis.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.