Počela kampanja za opće izbore u BiH

Premda su panoi uz prometnice već odavno obljepljeni stranačkim jumbo plakatima, dnevni listovi, stranačkim oglasima, a političari već tjednima se sučeljavaju u radijskim i tv emisijama predizborna kampanja za opće izbore u BiH službeno je započela danas i trajaće do 29. rujna u ponoć, kad počinje predizborna šutnja.

Za mjesta tri člana Predsjedništva BiH, entitetskih predsjednika i po dva potpredsjednika, te zastupnike za parlamente BiH, RS i FBiH i deset županijskih skupština u FBiH natjecat će se 7.245 kandidata iz 36 političkih stranaka, osam koalicija i 12 neovisnih kandidata. Među njima je i 1.524 kandidata mlađih od 30 godina, od kojih su 4.621 muškarac i 2.624 žene.

 

O tome tko će od kandidiranih biti izabran odlučit će 2.736.886 registriranih birača koji će 1. listopada odrediti tko će BiH upravljati sljedeće 4 godine.

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH političke stranke su upozorene da tijekom kampanje obrate pozornost na jezik koji će koristiti u predizbornim istupima. Središnje izborno povjrenstvo je upozorila sve kandidate da će pratiti njihove kampanje te da će u slučaju kršenja predizbornih pravila, u zavisnosti od prestupa, biti novčano kažnjeni ili čak eliminirani s lista.

Takođe, SIP je pozvala sve građane da prijave slučajeve neprihvatljivog ponašanja predstavnika političkih stranaka.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.