SDU BiH traži smjenu najodogovornijih

SDU BiH traži smjenu najodogovornijih


Sejfudin Tokić, predsjednik SDU BiH, smatra da reakcije vladajućih struktura u posljednjih nekoliko dana, nakon terorističkog čina na mezaru Alije Iztebegovića, ukazuju na izbjegavanje odgovornosti za nedopustivo aljkav odnos u obezbjeđenju mezarja na Kovačima.

On smatra da je takvim odnosom prema mjestu koje ima posebno državno značenje i simboliku aktuelna vladajuća struktura, nažalost, pokazala dobrim dijelom i svoj odnos prema vrijednostima države BiH. Pored energične istrage i kažnjavanja počinilaca terorističkog čina, Tokić isitiče, da SDUBiH traži smjenu u lancu najodgovornijih u strukturi vlasti i policiji iz razloga što nisu adekvatno zaštitili mezar rahmetli Izetbegovića.

“Sadašnja struktura SDA, čiji su kadrovi na čelnim funkcijama Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, Federacije BiH i države BiH, policije u Kantonu Sarajevo i Federaciji BiH pokazala je nesposobnost da zaštiti mezar prvog predsjednika države i SDA, što je indikativna poruka svim građanima BiH. Istovremeno, uočljivo je da se posljednjih sedmica i mjeseci čelnici SDA u prikrivanju svoje neposobnosti i aljkavosti u vršenju državnih funkcija nebrojeno puta pozivaju na autoritet rahmetli Izetbegovića i to u vrijeme u kome tih dana nije postojalo čak ni osvjetljenje na mezarju Kovači”, ističe Tokić u saopćenju za javnost.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.