Materazzi Zidanea nazvao teroristom?


Iako je Marco Materazzi novinarima odbio priznati čime je zapravo uspio isprovocirati Zidaneovu reakciju za crveni karton, francuski L´Equipe oglasio se s teškim optužbama na račun prepotentnog talijanskog reprezentativca.

Naime, prema najnovijim informacijama Materazzi je Zizou uputio uvredu na račun njegovog alžirskog podrijetla, nazvavši ga teroristom.

Pokaže li se tvrdnja francuskih medija točnom, bit će to novi veliki udar na razvikanu FIFA-inu kampanju za iskorjenjivanje rasizma sa i oko nogometnih stadiona. Predsjednik Sepp Blatter još se nije oglasio, a željno se očekuje i izjava velikog Zidanea, koji je veličanstvenu karijeru, na žalost mnogih, okončao isključenjem.

Sve se činilo u najboljem redu, nakon što se od protivničkog gola počeo vraćati ka svojoj polovici terena. Na olimpijskom stadionu u Berlinu igrao se drugi produžetak. Materazzi je kaskao iza Zizoua, a na televizijskoj snimci vidjelo se da ne prestaje govoriti. Zidane je trpio i šutio koliko je mogao, a potom se okrenuo i glavom pogodio Talijana u prsa. Rasplet situacije dobro je poznat, ali ne i on što se zapravo događalo na travnjaku u tim trenucima.

Ukoliko je Materazzi zaista posegnuo za gore navedenom provokacijom, talijanski savez trebao bi, prema FIFA-inom pravilniku, biti kažnjen. Ista pravila vrijede za navijače kao i za članove reprezentacije ili stručnog stožera.

Javnost je, inače, i dalje vrlo podijeljenja; dok jedni uporno prozivaju šovinista Materazzija, drugi smatraju da veličina poput Zidanea nipošto nije smjela nasjesti na provokacije. 

Zidaneov suigrač William Gallas stao je u njegovu obranu, rekavši kako je i sam poželio udariti Materazzija. S druge strane, legendarni francuski nogometaš Lebouf tvrdi kako se srami postupka svog sunarodnjaka.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.