Argentina razbila SCG


U utakmici drugog kola C-grupe na Svjetskom nogometnom prvenstvu Argentina je u Gelsenkirchenu svladala Srbiju i Crnu Goru sa 6:0 (3:0).

Time su Argentinci praktički osigurali prolaz u drugi krug, dok se prvi i poljednji nastup Srbije i Crne Gore kao zajedničke države na SP-u gotovo sigurno završava pravim fijaskom. S dva gola uvjerljivoj pobjedi Argentine najviše je pridonijeo Maxi Rodriguez. Najbolja obrana u kvalifikacijama primila je danas čak šest golova, ukupno sedam u prva dva kola SP-a, dok je srpsko-crnogorski napad pokazao potpunu nemoć. SCG je u 10 kvalifikacijskih utakmica primila samo jedan pogodak, no glavni razlog ovakvog kontrasta su povrede, zbog kojihj nisu mogli standardni braniči Nemanja Vidić i Ivica Dragutinović.

Već u šestoj minuti Argentinci su izigrali desnu stranu obrane SCG-a. Saviola je ušao u kazneni prostor, gurnuo loptu za natrčalog Maxija Rodrigueza, a on je snažnim udarcem doveo svoju reprezentaciju u vodsvo.

Možda i najljepša akcija dosadašnjeg tijeka prvenstva je argentinska iz 31. minute. Esteban Cambiasso i Hernan Crespo odigrali su dupli pas, s time da je Crespo petom vratio loptu Cambiassu, a ovaj je udarcem s desetak metara savadao nemoćnog Jevrića.

Nešto manje od pet minuta prije kraja prvog poluvremena Argentina je osigurala pobjedu. Saviola je oduzeo loptu Krstajiću i ubacio na drugu stativu, gdje se našao Maxi i postigao svoj drugi gol.

U drugom poluvremenu Argentina se poigravala sa svojim suparnikom, pogotovo nakon 65. minute, kada je pomalo prestrogo isključen srpski napadač Mateja Kežman.

Pogodak za 4:0 postigao je Hernan Crespo u 78. minuti, nakon što je Lionel Messi, koji je ušao nepunih pet minuta ranije, projurio lijevim bokom i ubacio prizemnu loptu na peterac. Na 5:0 povisio je Carlos Tevez u 84. minuti, lakoćom se riješivši Gavrančića i Duljaja prije no što je svladao Jevrića, a konačnih 6:0 postavio je Messi nakon akcije Crespa i Teveza.

Gelsenkirchen, stadion Aufschalke Arena
Gledalaca: 52.000
Sudija: Rosetti (Italija)
Strijelci: 1-0 Maxi Rodriguez (6), 2-0 Cambiasso (31), 3-0 Maxi Rodriguez (41), 4-0 Crespo (78), 5-0 Tevez (84), 6-0 Messi (88).
Crveni karton: Kežman (SCG, 65. minuta)

ARGENTINA: Abbondanzieri – Burdisso, Ayala, Heinze, Sorin – Maxi Rodriguez (Messi, 75), Mascherano, Luis Gonzalez (Cambiasso, 17) – Riquelme – Saviola (Tevez, 59), Crespo

SCG: Jevrić – Duljaj, Gavrančić, Krstajić, Dudić – Koroman (Ljuboja, 49), Stanković, Nađ (Ergić, 46), P. čorđević – Kežman, Milošević (Vukić, 70)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.