Reprezentacija BiH počinje pripreme za nastupe u kvalifikacijama za EP 2007


Košakaški savez Bosne i Hercegovine danas je u Unitic Business centru održao promotivnu pres konferenciju na kojoj su predstavljeni novi direktor reprezentativnih selekcija Haris Hadžić i selektor muške košarkaške reprezentacije Nenad Marković, koji su prezentiarali plan priprema bh. selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2007. godine u Španiji.

Novi selektor Nenad Marković je nakon dugogodišnje uspješne karijere sportiste odlučio da znanje stečeno u radu sa vrhunskim trenerima u zemlji i inostranstvu prenese na nove naraštaje bh. igrača. “Svjesni smo da preuzimamo veliku odgovornost, ali uprkos postojećoj situaciji u zemlji kada finansiranje sporta zauzima veoma nisko mjesto na dnevnom redu institucija, koje bi to trebale promijeniti naša motivacija je velika. Kod mene lično je slučaj da želim raditi ono što najbolje znam,” kazao je Marković.

Prvu akciju novi selektor najvio je već za danas, okupljanjem u Sarajevu 30 najperspektivnijih mladih košarkša naše zemlje, među kojim će biti nekoliko potencijalnih kandidata za prvi tim. Glavninu tima i u ovom ciklisu će sačinjavati igrači, koji nastupaju u stranim ligama, ukuljučujući Vasiljevića, Domercanta ili Castlea.

A-selekcija BiH 40 dnevne pripreme počinje već iduće sedmice okupljanjem 24 igrača u Sarajevu. Slijede pripreme na Vlašići, u Puli i Bihaću, za vrijeme kojih će najbolji bh. košarkaši odigrati prijateljske utakmice s reprezentacijama Mađarske, Švedske, Češke i Crne Gore ili ekipom Budućnosti.

Prvi utakmicu kvalifikacija reprezentacija BiH igra 31. augusta protiv Izraela, a u istoj grupi još su ekipe Makedonija i Portugala. Pobjednik grupe direktno će izboriti nastup na EP, kao i četiri drugoplasirane najbolje ekipe iz kvalifikacionih grupa.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.