HUSKA

Negdje procitah da se sutra, 6.6. 2006. slavi Vrazji dan u gradu Hell( dzehenem) u Michiganu.Dosjetljivi gradonacelnik tog gradica iskoristio je ime grada da bi napravio festu i poboljsao gradski budzet.

Mene to podsjeti na jedan tuzan dogadjaj koji se desio tog dana 1966. godine u skoli u Kozarcu. Naime toga dana (6.6. 1966.godine) u osnovnoj skoli u Kozarcu izvrsio je samoubistvo nastavnik Huska Paratusic. Huska je bio jedan izuzetno veseo i drag mladic, koji je izvanredno igrao nogomet. Igrao je spojku i odlicno baratao sa loptom. Kasnije ce takav osjecaj za loptu imati Eno Blazevic, Dalijin, po mome sudu poslije Hune najtalentiraniji nogometas iz Kozarca i Husein Hankic, Banda. Svi oni su mogli i sebe i loptu i protivnika “okrenuti u fildzanu”

Cini i se da Huskino samoubistvo nije nikada razjasnjeno. Rahmetli Huska nije ostavio nikakvu poruku i izgledalo je kao da je to izvrsio naprecac.
Otisao je u skolsku kuhinju, uzeo veliki kuhinjski noz i rasporio sebi stomak.

Iskrvario je toliko brzo da mu se nije moglo pomoci.

Ne vjerujem da izmedju ova dva dogadjaja ima ikakve veze osim sto je fina prilika da jednom dragom covjeku predamo rahmet nakon punih cetrdeset godina.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.