Referendum za izdvajanje RS-a je politička igra


“Smatram da je referendum za izdvajanje Republike Srpske (RS) politička igra i dio predizborne kampanje kroz koju neki nastoje da osvoje što više glasova na predstojećim izborima”, kazao je danas FENI prilikom posjete Rogatici reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BIH Mustafa ef. Cerić.

On je dodao kako smatra da je građanima BiH mjesto u ovoj zemlji, a ne nekoj drugoj u kojoj će, kako je kazao, uvijek biti stranci. “Smatram da svi Srbi, Bošnjaci i Hrvati vole BiH ali svako na svoj način, jer gdje god da odu bilo u Beograd, Zagreb ili negdje drugo uvijek će ih smatrati Bosancima odnosno strancima i tako ih tretirati”, kazao je ef. Cerić usporedivši ljubav prema državi BiH sa onima prema supruzi, majci ili sestri, a koje, kako je kazao, nisu iste.

“Svi imaju pravo da svoju državu vole na svoj način i ne sviđa mi se ni kada neki Bošnjaci kažu da ovu zemlju ne vole ni Srbi ni Hrvati, jer smatram da to nije tako”, kazao je ef. Cerić uz poziv svim građanima BiH na suživot bez obzira na nacionalnost istakavši kako njihovu ljubav prema ovoj zemlji niko ne može osporiti.

“Svuda nas gledaju kao Bosance i tako se trebamo i ponašati. Stoga, udružimo snage i radimo zajedno za dobrobit svih građana BiH jer budućnost naše djece je na Drini, Uni, Savi i Neretvi kojih nema nigdje u svijetu“, kazao je reisu-l-ulema IZ u BiH.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.