Nenad Marković pred velikim izazovom


Jedan od najvećih bh košarkaša koji je obilježio posljednje desetljeće košarke kod nas, Nenad Marković, na koncu ove sezone preuzima kormilo reprezentacije BiH.

Veliki igrač koji izaziva poštovanje bilo gdje da se pojavi povest će reprezentaciju u borbu za Europsko prvenstvo u Å panjolskoj 2007.

Marković jednostavno mora nastaviti kontinuitet nastupa na europskim smotrama, pod velikim je pritiskom jer mora izaći i kao pobjednik u susretima s Makedonijom, Izraelom i Portugalom.

 

Olakšavajuća okolnost je što ipak postoji malo pravo na kiks, jer na EP će dvije reprezentacije.

“Skupina je jaka, a mislim da svi koji tvrde drukčije ne poznaju situaciju u europskoj košarci. Ne kažem da smo slabiji od Makedonije i Izraela, ali ne mogu reći ni da smo bolji. Uglavnom, borit ćemo se za ta dva mjesta” kaže BH izbornik.

Maković ističe kako već sada zna imena 16 igrača koji će dobiti priliku zaigrati u državnom dresu, a Košarkaškom savezu je predao spisak od čak 24 igrača koji kandidiraju za “A” vrstu.

Veliko ohrabrenje i pojačanje Marković vidi u Harisu Mujezinoviću koji se najvjerojatnije vraća u reprezentaciju, a poziv će bit upućen i odličnom igraču Vojvodine, Feliksu Kojadinoviću

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.