Blaž Slišković najavljuje promjene u Iranu


Nakon slobodnog dana u subotu koji su, zbog pljuska, proveli igrajući karti u hotelu, u sauni, na internetu ili spavajući, reprezentativci Bosne i Hercegovine jučer su se vratili obavezama.

Selektor Blaž Slišković zakazao je trening za popodne, a odlučio je da fudbaleri i danas odu na teren. Baka je vrlo nezadovoljan i razočaran pa prije polaska u Teheran želi još raditi s timom, uigravati ga i pripremati za bolji rezultat kojim bi popravio dojam iz Seula.

 

U ekipi se ne dešava ništa. Poraz nije previše utjecao na igrače, ali jeste na Sliškovića. Baka ne krije da mu je moral opao. Za razliku raspoloženja i entuzijazma s kojim je došao u Seul, sada je mnogo šutljiviji i zamišljeniji.

Baka razmišlja o promjenama u ekipi, ali ne samo zbog toga što je dosta igrača pružilo slabu predstavu.

– Bajić se žali na povredu, izgleda da je riječ o ligamentima koljena. Prema svemu sudeći, neće moći igrati tako da, u svakom slučaju, trebamo mijenjati. Na raspolaganju imamo Vidića i Milenkovića. Vidjet ćemo koje su nam najbolje opcije – kaže Slišković.

U Teheranu, najvjerovatnije, ponovo neće biti Almira Tolje, koji se i dalje žali na aduktor, pa će tako na golu opet stajati Mitrović. Tolja će na teren samo ako se Romeo ozlijedi.

Ekipa kreće u Iran danas oko 12 sati po našem vremenu, a predviđeno je da u utorak na stadionu Azadi održi prvi i, vjerovatno, jedini trening pred meč.
Utakmica se igra 31. maja u 18 sati po lokalnom, odnosno, u 15.30 sati po našem vremenu.

Nikola Vasiljević mogao bi ostati u Južnoj Koreji i narednih nekoliko dana. Naime, za fudbalera Modriče Maxime zainteresiran je lokalni korejski ligaš SK Telecom, koji je izrazio želju da još nekoliko dana isproba Vasiljevića i eventualno ga zadrži u svojoj ekipi pa bi ga selektor Slišković možda mogao poštediti odlaska u Teheran.

Korejski selektor Dick Advokaat iznio je dosta pohvala na račun reprezentacije BiH.

Holandski stručnjak istakao je da je BiH bila ozbiljniji protivnik od Senegala, s kojim je Koreja nekoliko dana ranije igrala 1:1, ali da je razlika bila u tome što je protiv nas igrao njihov najbolji tim.

Interesantno je da se Advokaatu u redovima BiH najviše svidio Saša Papac.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.