Barcelona drugi puta na krovu Europe


Nogometaši Barcelone osvojili su Ligu prvaka pobjedivši u finalu Arsenal s 2:1. Å panjolci su u četiri minute postigli dva gola te tako na pariškom State De Franceu osvojili svoj drugi naslov najbolje europske momčadi nakon onog 1992. godine.

Nakon 124 utakmice, Liga prvaka završila je susretom Barcelone i Arsenala. Najveća zvijezda bio je svakako Ronaldinho, koji je na Stade De Franceu igrao dok je bio u Paris Saint Germainu. Topnike je predvodio Francuz Thierry Henrry, koji se rodio nedaleko pariškog stadiona.

 

Arsenal je u 19. minuti ostao bez vratara Lehmanna, koji je dobio crveni karton. S igračem manje odlično su se branili, te u 37. minuti iz prekida uspjeli postići gol za vodstvo. Strijelac je bio branič Sol Campbell. Barcelona je teško realizirala brojne prilike sve do 76. minute kada je Etoo postigao gol za izjedančenje. Četiri minute kasnije Belletti je zabio pobjedonosni gol.

U jedinom englesko-španjolskom finalu Lige prvaka, odigranog prije ovoga, Liverpool je pobijedio Real Madrid 1:0, a susret se također igrao u Parizu.

Arsenalu je ovo bio prvi nastup u finalu Lige prvaka, a jedina su momčad iz Londona kojima je uspjelo doći do finala.

Barcelona i Arsenal su se susreli u prvom krugu Lige prvaka u sezoni 1999./2000, kada je Barcelona nakon dva susreta slavila 5:3. I ovoga puta Å panjolci su bili bolji.

Barcelona će se 25. augusta susresti u europskom Super Kupu sa Sevillom, momčadi koja je osvoila Kup UEFA-e. Utakmica će se igrati u Monacu.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.