“Spona”: Republici Srpskoj referendumsko pravo kao i Crnoj Gori


Srpski pokret nevladinih asocijacija “Spona” zatražiće od međunarodne zajednice da se u Republici Srpksoj po ugledu na Crnu Goru održi referendum o izdvajanju RS iz BiH – izjavio je predsjedavajući ove nevladine organizacije Branislav Dukić.

On je poručio da je krajnje vrijeme da međunarodna zajednica Srbima u RS prizna pravo na referendum, jer je to pravo jedino njima uskraćeno u odnosu na sve druge narode u bivšoj Jugoslaviji.

 

“Mislim da je EU davanjem Crnoj Gori pravo na referendum učinila presedan čiji će rezultati imati nesagledive posljedice u regionu, koje se u prvom redu odnose na mogućnost otcjepljenja Kosova od Srbije u kojem su “Šiptari” nacionalna manjina za razliku od Srba u BiH koji su konstitutivan narod”, istakao je Dukić.

Dukić smatra da su potpuno opravdani u posljednje vrijeme sve učestaliji zahtjevi za održavanjem referenduma u RS, pogotovo ako se imaju u vidu “otvorene opstrukcije bošnjačkih lidera u dokazivanju istine o stradanju Srba u Sarajevu i BiH, kao i stalne težnje bošnjačke strane za ukidanjem RS i svega što je srpsko”.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.