U ponedjeljak konferencija šefova policije glavnih evropskih gradova


U Sarajevu će u ponedjeljak 22. maja biti svečano otvorena 28. konferencija šefova policije glavnih gradova evropskih država, čiji je domaćin Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Na ovom trodnevnom skupu se očekuje učešće delegacije iz 32 glavna evropska grada, a tema koja će biti razmatrana su evropski standardi i principi u organizaciji i funkcioniranju policijskih snaga. Učesnici će tokom zasjedanja imati priliku da se informiraju o načinu funkcioniranja i organizacije policijskih snaga u drugim državama i gradovima Evrope, te o mogućnostima poboljšanja saradnje među evropskim državama u zajedničkoj borbi protiv kriminala.

Osim Sarajeva, na konferenciji će učestvovati delegacije Amsterdama, Ankare, Atine, Beča, Beograda, Berlina, Brisela, Bukurešta, Budimpešte, Dablina, Helsinkija, Kijeva, Valate, Lisabona, Luksemburga, Ljubljane, Madrida, Moskve, Nikozije, Osla, Praga, Reykjavika, Rige, Rima, Skoplja, Sofije, Štokholma, Talina, Tirane, Vilniusa, Varšave i Zagreba.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.