U Kumrovcu proslavljen nekadašnji Dan mladosti


U Kumrovcu pred rodnom kućom Josipa Broza Tita njegovi poklonici iz Hrvatske, BiH, Slovenije Italije proslavili su danas nekadašnji Dan mladosti.

Na proslavu, koju su organizirali Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske i Savez društava "Josip Broz Tito", stiglo je, po procjeni policije i organizatora, više od 10.000 ljudi. Uz nekoliko viđenijih političara, najviše iz SDP-a, na kumrovečkom skupu bili su i tajnici indijskog i egipatskog veleposlanstva. "Zaista žalimo za žrtvama Drugoga svjetskoga rata, što smo izrazili već više puta. Sa suprotne strane to nismo nikada čuli", rekao je predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Krešimir Piškulić.

"Neki člankopisci ne primjećuju da se Tita, koji je bio neponovljiv političar i državnik, napada i kada se klanjamo žrtvama u Jasenovcu i u vezi sa žrtavama Bleiburga. Sa ovog im mjesta poručujemo da prestanu širiti mržnju jer to ne vodi dobru", rekao je Piškulić.

Tomislav Badovinac, predsjednik Saveza društava "Josip Broz Tito", koji ove godine slavi desetu obljetnicu, govorio je prigodom 65. godišnjice ustanka protiv fašizma i 45 godina od Prve konferencije nesvrstanih.

Republika Hrvatska, nažalost, još ne razumije i ne osjeća potrebu da se uključi u Pokret nesvrstanih i da kapitalizira ugled i povjerenje Josipa Broza Tita u zemljama Pokreta nesvrstanih, rekao je Badovinac.

Priređen je i bogat kulturno-umjetnički program, a osobitu pozornost izazvao je nastup Ane Suryawanashi, koja je otplesala indijski klasični ples "kathak" i egipatski trbušni ples.

Kao i godinama dosad, skup je organiziran pod geslom "U mladosti je radost, u radosti je mladost".

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.