Njemački kanibal osuđen na doživotni zatvor

Njemački kanibal osuđen na doživotni zatvor

ARMIN MEIWES, koji je prvotno osuđen na osam godina i pol godina zatvora, je u ponovljenom suđenju, a koje je zatražio njemački Vrhovni sud, osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

“Želio sam ga pojesti, a ne ubiti.” – kazao je Meiwes na ponovljenom suđenju. No, sud mu nije povjerovao, pa će njemački kanibal ostatak života provesti u zatvoru.

Podsjetimo, Armin Meiwes je 2001. godine preko interneta upoznao Bernda Jurgena Brandesa kojeg je kasnije ubio, raskomadao i pojeo.

Kako se Brandes javio na Meiwesov oglas, sud je djelomično prihvatio argumente obrane da je žrtva željela biti ubijena, pa je kanibal osuđen na preblagu kaznu, što je i potvrdio njemački Vrhovni sud zatraživši ponovo suđenje.

Tužitelji su na ponovljenom suđenju tvrdili kako je Meiwes ubio muškarca kako bi zadovoljio svoje želje, no obrana tvrdi da je ubojstvo počinio jer je žrtva to željela, za što je maksimalna kazna pet godina zatvora.

Odvjetnik kanibala Joachim Bremer tvrdi kako se to što se dogodilo ne može okarakterizirati kao ubojstvo, jer je Meiwes bio vođen napucima žrtve, te tvrdi kako ga je čak i žrtva nagovarala na to.

Meiweis, poznat kao “Kanibal iz Rotenburga”, upoznao je svoju žrtvu nakon što je na internet stavio oglas u kome je tražio “dobro građenog muškarca” radi ubojstva u kanibalske svrhe. Na oglas se javio 42-godišnji Bernd-Jürgen Brandes kojemu je upravo takav način smrti bila neostvarena seksualna fantazija.

Nakon što su se našli i navodno imali seksualne odnose, Meiwes je Brandesa “napunio” alkoholom i analgeticima te mu je odrezao penis, a potom ga servirao svojoj žrtvi, koja se požalila da je “pretvrd za žvakanje”. Brandes se zatim onesvijestio, a Meiwes ga ja zaklao snimajući sve video kamerom.

Njegovo tijelo je nakon toga raskomadao i spremio u komadima u zamrzivač. U idućih nekoliko dana ga je pojeo.

Kanibal iz Rotenburga je priznao tijekom suđenja da je od dobi od 8 godina počeo zamišljati da “ubija i jede” kolege iz razreda o kojima je maštao. O cijelom slučaju je javnost doznala tek godinu dana nakon ubojstva kada je Meiwes, nastojeći se još jednom osladiti, na internetu ostavio još jedan oglas, a kada je pokušao sa novom žrtvom ostvariti kontakt, umjesto žrtve na vratima mu se pojavila policija.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.