Fiat pokrenuo web stranicu za novi Cinquecento

Fiat pokrenuo web stranicu za novi Cinquecento

Kao zagrijavanje, 500 dana prije lansiranja novog Cinquecenta Fiat je pokrenuo web stranicu na kojoj poziva sve ljubitelje malih automobila da se jave s idejama, mislima i prijedlozima, kako bi zajednički nadahnuli budući razvoj novog 500.

Fiat je svoju web stranicu www.fiat500.com opisao kao ‘veliki online laboratorij’. Tamo ljudi mogu ‘reći što vole, predložiti nešto novo i po prvi put u automobilskoj industriji doprinijeti novoj kreaciji na kombiniran i aktivan način’. Talijani će prikupljati fotografije i priče te organizirati natjecanja za dizajnere.

Bazna struktura modela 500 već je poznata. Radi se o retro-look modelu, nalik originalnom 500. Bit će razvijen u suradnji s Fordom, koji će po istom kalupu izgraditi novi Ka. Oba automobila proizvodit će se u Poljskoj i bazirati se na skraćenoj platformi Fiat Pande. Cinquecento će u gami motora nuditi i novi 1.4-litreni turbo benzinac sa 150 KS, koji će se ugrađivati u inačice s oznakom Abarth. Uz turbak, u ponudi će biti i smireniji 1.3 Multijet dizeli sa 75 i 90 KS te 1.4 16v benzinac sa 100 KS.

Novi 500 zamijenit će aktualni Seicento početkom 2008. Posjetitelji ove web stranice moći će utjecati na neke faze završne obrade, poput odabira dodataka, boja i uređenja interijera.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.