Kozarac.ba

Fiat pokrenuo web stranicu za novi Cinquecento

Kao zagrijavanje, 500 dana prije lansiranja novog Cinquecenta Fiat je pokrenuo web stranicu na kojoj poziva sve ljubitelje malih automobila da se jave s idejama, mislima i prijedlozima, kako bi zajednički nadahnuli budući razvoj novog 500.

Fiat je svoju web stranicu www.fiat500.com opisao kao ‘veliki online laboratorij’. Tamo ljudi mogu ‘reći što vole, predložiti nešto novo i po prvi put u automobilskoj industriji doprinijeti novoj kreaciji na kombiniran i aktivan način’. Talijani će prikupljati fotografije i priče te organizirati natjecanja za dizajnere.

Bazna struktura modela 500 već je poznata. Radi se o retro-look modelu, nalik originalnom 500. Bit će razvijen u suradnji s Fordom, koji će po istom kalupu izgraditi novi Ka. Oba automobila proizvodit će se u Poljskoj i bazirati se na skraćenoj platformi Fiat Pande. Cinquecento će u gami motora nuditi i novi 1.4-litreni turbo benzinac sa 150 KS, koji će se ugrađivati u inačice s oznakom Abarth. Uz turbak, u ponudi će biti i smireniji 1.3 Multijet dizeli sa 75 i 90 KS te 1.4 16v benzinac sa 100 KS.

Novi 500 zamijenit će aktualni Seicento početkom 2008. Posjetitelji ove web stranice moći će utjecati na neke faze završne obrade, poput odabira dodataka, boja i uređenja interijera.

Dodaj komentar

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.