‘Ja sam skrivao Mladića’

‘Ja sam skrivao Mladića’


Sve poduzete akcije glavna tužiteljica Haaškog suda, Carla Del Ponte, nazvala je čistom lakrdijom, no vlasti u Beogradu su izgleda napokon ozbiljno shvatile svoj zadatak.

Jučer je u Beogradu provođena dosad najžešća potraga za odbjeglim generalom Ratkom Mladićem čije je izručenje uvjet za nastavak pregovora Srbije i Crne Gore s Europskom unijom. Iako srbijanska vlada još nije objavila službene informacije o lokaciji Mladićeva skloništa, o tomu ovih dana spekuliraju tamošnji mediji. Tako dnevnik “Blic” prenosi izjavu neimenovanog visokog dužnosnika vlade koji tvrdi da se odbjegli general krije u jednom od novobeogradskih nebodera.

 

 

‘Neću ti reći’

Mladićeva ranija skloništa također su bila po beogradskim stambenim blokovima, a novinarska ekipa “Blica” posjetila je zgradu u naselju Banjica za koju se saznaje da je jedna od onih u kojoj se haaški bjegunac skrivao.

“Ja sam skrivao Ratka Mladića! Al’ neću ti reći gdje, da vam j…. m…. Što vi imate tu tražiti, da vam j….” – tim je “pristojnim” riječima novinare dočekao prvi stanar zgrade u kojoj su u utorak, zbog skrivanja bivšeg generala Vojske Republike Srpske, uhićeni Bojan i Tatjana Vasković, piše Večernji list. Njihova je majka Ljiljana prije mjesec dana privedena je zbog sumnje da je u ljeto 2002. Mladića primila na noćenje.

Trećeg nema

I dnevni list “Kurir” tvrdi kako je Mladić lociran pa području Beograda te kako je pitanje dana kad će se trenutno najtraženiji haaški bjegunac predati. Jučerašnje akcije uhićenja njegovih bliskih suradnika, kao i pretres kuća njegove obitelji, izvedene su kako bi se psihološki utjecalo na Mladića što bi ga trebalo primorati na dobrovoljnu predaju, tvrdi Kurir te dodaje da su šanse za generalovom dobrovoljnom predajom iznimno niske.

“Mladić nema kud. Ili će se predati ili će presuditi sam sebi. Trećeg nema. Njegovi progonitelji su spremni ići na krajnje iscrpljivanje”, navodi izvor Kurira želeći ostati anoniman.
Osim Beograda, tvrdi Večernjak, i u nekim drugim dijelovima Srbije u tijeku su operacije specijalnih snaga policije, čiji je cilj otkrivanje haškog optuženika i njegovih pomagača.

6.5.2006.
Pincom.info

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.