UHAPSIT ČEMO MLADIČA DO 3. MAJA?!

UHAPSIT ČEMO MLADIČA DO 3. MAJA?!


Vuk Drašković je izjavio da još postoji nada da će Srbija ispuniti svoje obaveze i uhapsiti Ratka Mladića do 3. maja.

Poslije razgovora sa ministrom spoljnih poslova državne zajednice Vukom Draškovićem, Ren je rekao da postoje šanse da se pregovori okončaju do kraja godine, ali samo ukoliko Srbija ispuni ključnu obavezu. Brisel cijeni akcije koje je Vlada Srbije preduzela na razbijanju mreže Mladićevih pomagača, ali je sada ključni trenutak da se posao završi, kaže Oli Ren, javlja B92.


“Ako se to ne dogodi u nekoliko narednih dana, nemamo drugu mogućnost nego da odložimo sljedeću rundu pregovora, koja je zakazana za 11. maj i koja bi bila odložena dok Srbija ne postigne punu saradnju sa tribunalom u Hagu.
Trećeg maja ću se susresti s glavnom tužiteljkom Haškog tribunala Karlom del Ponte i tada ćemo razmotriti situaciju ali, po mom mišljenju, situacija je veoma jasna – ako Ratko Mladić ne bude u Hagu do kraja meseca, mi nemamo drugu mogućnost nego da prekinemo pregovore o Stabilizaciji i pridruživanju. Jasno sam naglasio i u pismu premijeru Koštunici, prije nekoliko dana, naglasio sam to danas i ministru Draškoviću, te pozvao demokratske snage u Srbiji da zajedno rade kako bi otvorili put i otklonili tu posljednju prepreku na evropskom putu Srbije, te odabrali evropsku budućnost umjesto nacionalističke prošlosti”, rekao je juče Ren.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.