DELIČEVA OBRANA PROTIVI SE IZMIJENJENOJ OPTUŽNICI

DELIČEVA OBRANA PROTIVI SE IZMIJENJENOJ OPTUŽNICI


Obrana generala Rasima Delića, bivšeg zapovjednika Glavnog štaba Armije BiH, u srijedu, 26. travnja, dostavila je Haškom sudu odgovor na zahtjev tužiteljstva o proširenju optužnice protiv njega, potvrdio je Feni glasnogovornik Haaškog suda u Sarajevu Matias Hellman.

U predloženoj izmijenjenoj optužnici, Haaško tužiteljstvo dodatno tereti Delića za ratne zločine počinjene nad Hrvatima u Grabovici, Uzdolu i Bugojnu te dodatno navodi da je Delić odgovoran za postupke pripadnika odreda El Mudžahid 1995. godine na osnovu direktne odgovornosti, odnosno člana 7(1) statuta Tribunala, a ne samo na osnovu zapovjedne odgovornosti kao što se navodi u prvobitnoj optužnici.


U svom odgovoru odbrana se protivi zahtjevu Tužiteljstva, navodeći da bi tražene izmjene nanijele nepravičnu štetu optuženom, jer bi, između ostaloga, dodatne optužbe, prema stavu obrane, zahtijevale ogromne dodatne resurse za pripremu obrane, kao i ponovno razmatranje strategije obrane i prioriteta u istrazi.
Također, odbrana navodi da Tužiteljstvo ni na koji način nije obrazložilo zašto ti zločini nisu bili uključeni u prvobitnu optužnicu protiv Delića.
Sudsko vijeće još uvijek nije potvrdilo izmijenjenu optužnicu, koju mu je Haaško tužiteljstvo dostavilo 18. travnja ove godine.
(Fena)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.