Udaljavanje s dužnosti pomoćnika ministra


Premijer Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je danas da je naredio da se pomoćnik ministra za drumski saobraćaj i puteve u Ministarstvu saobraćaja RS-a Miroslav Čičić udalji s dužnosti nakon što je obaviješten da je on od jednog prijevoznika tražio i uzimao “reket”.

Dodik je pojasnio da mu je taj prijevoznik danas, sačekavši ga ispred zgrade Vlade, kazao da pet godina plaća “reket” kako bi dobio dozvolu za međunarodni transport, te na insisitiranje kazao da “reket” plaća Čičiću, koji je odmah udaljen s dužnosti. Dodik je pozvao građane da prijave sve one koji traže i uzimaju “reket”, a rade u Vladi ili upravi.

Najavio je i da će se narednih dana tražiti provjera rada i u Poreznoj upravi RS-a, izrazivši nezadovoljstvo činjenicom da tamo rade osobe koje štite one koji vrše utaju poreza i razne druge nepravilnosti.

Dodik je na pres-konferenciji u Banjoj Luci potvrdio i da ga je Predrag Kovačević, predsjednik Demokratske stranke Srpske, upoznao da posjeduje dokument u kojem Tužilaštvo BiH od institucija vlasti u RS-u traži da se pokrene istraga protiv šest osoba za koje se sumnja da su počinili organizovani kriminal u RS-u, a kako Kovačević, tvrdi “radi se o osobama koje su koalicioni partner SNSD-a u Vladi RS-a” i svi pripadnici jedne političke partije.

Entitetski premijer je kazao da je tih šest imena vezano za pozicije u preduzeće “Srpske šume”, a Tužilaštvo traži informacije gdje su oni sada i šta rade.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.