Ukidanje simbola Republike Srpske međunarodni presedan


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić smatra da je ukidanje simbola RS – grba, himne i zastave, međunarodni presedan.

“Odluka još nije objavljena u službenom listu, pa se ne zna da li je nevažeći čitav grb ili njegov dio, da li nešto treba da se dopuni ili skine. Najveći problem ove odluke biće uspostavljanje dobre volje da se bilo šta usvoji i pred Narodnom skupštinom i pred Vijećem naroda, gdje postoji pravo veta”, rekao je Radojičić za današnje srbijanske “Večernje novosti”.

 

On smatra da će izlaz iz sadašnje situacije biti prilično komplikovan.

Na pitanje da li će biti usvojeni amandmani na Ustav BiH, koji bi krajem mjeseca trebalo da se nađu pred Parlamentom BiH, Radojičić je rekao da misli da će biti obezbijeđena potrebna skupštinska većina, “s obzirom na to da je međunarodna zajednica veoma zainteresovana da ovi ustavni amandmani `prođu`”.

Odgovarajući na pitanje kada će političari RS i BiH preuzeti odgovornost za upravljanje državom, koja je sada “u rukama visokog predstavnika”, Radojičić je ocijenio da će mandat institucija koje budu izabrane na jesen u velikoj mjeri biti samostalan.

“Od oktobra svi nivoi vlasti u BiH će morati da preuzmu sudbinu zemlje u svoje ruke. Htjeli to ili ne”, rekao je Radojičić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.