Hrvatska delegacija u Sarajevu


Delegacija Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Hrvatske govoriće sutra u Sarajevu o svojim iskustvima u pregovorima za zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i o njegovoj implementaciji.

Delegaciju Republike Hrvatske predvodi državna tajnica za evropske integracije Marija Pejčinović-Burić, a na skupu će govoriti i pomoćnica ministrice Tamara Obradović-Mazal, predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olga Spavec, član pregovaračke skupine RH za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji Siniša Petrović te savjetnik ministrice Dario Mihelin. Prisutnima će se obratiti i direktor Direkcije za evropske integracije BiH Osman Topčagić.

Ova vrsta saradnje i razmjene iskustava organizuje se na osnovu Protokola o saradnji u procesu evropskih integracija između Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Hrvatske i Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH.

Skupu će prisustvovati i članovi pregovaračkog tima Bosne i Hercegovine, članovi pregovaračkih grupa, sekretari ministarstava te entitetski koordinatori za evropske integracije.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.