Poginuo maloljetnik na magistrali kod Mešića pumpe

Poginuo maloljetnik na magistrali kod Mešića pumpe

Kozarac – Sedamnaestogodišnji Admir Čolić iz Bihaća poginuo je, a tri su lica povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros rano ujutro na putu Prijedor – Banja Luka u Kozaruši.

Teško su povrijeđeni njegov sugrađanin Kemal Smajić (31) i Edhem Bahonjić (47) iz Kozarca, koji su hitno prebačeni u Klinički centar Banja Luka, dok je lakše povrijeđena Ramiza Čolić (37) iz Bihaća.

 

Do nesreće je došlo kada je najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine automobil ford škorpion, za čijim je upravljačem bio Anel Alagić (29) iz Bihaća, prilikom preticanja sletio s puta. Auto se nekoliko puta prevrnuo, a potom završio u jarku. Interesantno je da je u fordu u tom trenutku bilo osam putnika – tri žene i pet muškaraca.

Prema izjavi očevidaca ove tragedije, koja se desila u blizini benzinske stanice “Mešić”, sve se odvijalo veoma brzo. “Najvjerovatnije je vozač forda brzo vozio, a potom pokušao da pretiče drugi automobil tako da je izgubio kontrolu nad vozilom. Začuo sam i škripu kočnica i vidio automobil, koji se prevrtao po putu”, govori radnik ove benzinske pumpe Samir Ičić i dodaje da je, sa još petnaestak vozača koji su zaustavili svoje automobile, pokušao da pomogne unesrećenima.

On kaže da su otkrili da je u vozilu u tom trenutku bilo osam putnika, te da su usljed prevrtanja neki od njih završili i u gepeku, dok je Čolić ispao van, a potom se automobil sručio na njega.

“Kada smo prišli mjestu udesa prizor je bio stravičan. Pod automobilom je bio mladić, koji je još davao znake života. Pokušali smo ga izvući, neki od očevidaca su iz svojih automobila izvadili sajle, kako bi podigli automobil. Kada smo u tome konačno uspjeli, mladiću spasa nije bilo”, kaže Ičić. Vozač automobila, te putnici Kenana Kličić, Rusmira Hadžić i Edin Bahonjić ostali su nepovrijeđeni.

Nadležno tužilaštvo bi, nakon izjava svjedoka i putnika u automobilu, trebalo da otkrije uzroke koji su doveli do nesreće. Kako saznajemo u KC Banja Luka, Kemal Smajić je van životne opasnosti i zadržan je na liječenju, dok je Edhem Bahonjić na lični zahtjev otpušten iz ove zdravstvene ustanove.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.