Sahrana Miloševića pokazat će da u svijesti mnogih rat još nije završio

Nakon što je konačno pala odluka o posljednjem prebivalištu “balkanskog krvnika”, koji će prema posljednjim informacijama biti sahranjen u Požarevcu, Milorad Pupavac, potpredsjednik Srpske demokratske samostalne stranke, kazao je kako će Miloševićeva sahrana svijetu kazati puno o aktualnom stanju svijesti u Srbiji.

“Manje je bitno gdje će Milošević biti pokopan, a obzirom na okolnosti, najprirodnije je da bude pokopan tamo odakle potiče. Puno je važnije kako će taj pokop izgledati, u dvojakom smislu: prvo je važno hoće li pogreb imati službeni karakter i drugo, kako će Milošević biti ispraćen od strane građana Srbije.” – kazao je Pupovac.

“Kako sada stvari stoje, očito je da sahrana neće imati službeni karakter na način na koji je to tražila njegova strana i to je politička poruka nove vlasti i političko distanciranje od njega i njegove politike. A što se tiče mogućeg odaziva građana, to je teško predvidjeti.” – dodao je potpredsjednik SDSS-a.

“Haag možda jest spreman suditi ratnim zločincima, možda su i nove politike spremne suditi zločinačkim politikama, ali očito je da dio naroda i dio politika još nije spreman donijeti taj sud i da još uvijek imaju iluziju o tome da im nepravdu nisu učinili njihove ratne vođe nego netko drugi, kao i da su ti drugi krivi za stradanje njihovih ratnih vođa. To se, uz Srbiju, odnosi i na sve ostale republike bivše Jugoslavije, naročito na Hrvatsku i BiH.” – ustvrdio je Pupovac.

“To samo znači da u svijesti mnogih rat još nije završio i da se nisu suočili sa zločinačkim politikama, a vjerojatno će se ta činjenica pokazati i na sprovodu Miloševiću. Ta će sahrana jako puno reći o sadašnjem stanju svijesti u Srbiji.” – zaključio je Pupovac.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.