Umro Slobodan Milošević !!

Umro Slobodan Milošević !!

64-godišnji Milošević je u subotu ujutro pronađen mrtav u svojoj ćeliji u Haagu, a zatvorski službenici su konstatirali kako je mrtav nekoliko sati.

Haški sud objavio je u subotu da je bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević pronađen u subotu kako leži beživotan u krevetu.

 

 

U subotu 11. marta 2006. Slobodan Milošević pronađen je beživotan u svom krevetu u ćeliji Pritvorske jedinice UN-a u Scheveningenu. Pritvorski stažar odmah je uzbunio dežurnog časnika i medicinsko osoblje. Kasnije je potvrđeno da je Slobodan Milošević umro.

Nizozemska policija i nizozemski mrtvozornik pozvani su u pritvor i započeli su istragu. Naloženo je i da se izvrši cjelovita obdukcija i toksikološka pretraga. Slijedom svojih ovlasti prema Statutu ICTY-ja i Pravilima o pritvoru predsjednik Haškog suda Fausto Pocar naložio je provođenje cjelovite istrage. Obitelj Slobodana Miloševića obaviještena je o smrti, navodi se u priopćenju Haškog suda.

Miloševića je Haški sud optužio za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti počinjene u BiH u razdoblju 1992-1995, u Hrvatskoj i na Kosovu 1990-ih godina.

Slobodan Milošević bio je predsjednik Jugoslavije odnosno Srbije i Crne Gore od 1987-2000.

Imao je zdravstvenih problema sa srcem i visokim tlakom, a Haški sud ga je prošlog mjeseca odbio pustiti na liječenje u Rusiju.

Iako Haški sud nije objavio uzrok smrti “balkanskog krvnika”, francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy kazao je Reutersu da je Milošević umro “prirodnom smrću”.

Douste Blazy je u izjavi novinarima, nakon što je potvrđena smrt bivšeg jugoslavenskog predsjednika, rekao da je Milošević bio glavni arhitekt ratova na Balkanu i etničkog čišćenja koje je odnijelo desetke tisuća života.

“Smrću Slobodana Miloševića otišao je jedan od glavnih sudionika, ako ne i glavni, ratova na Balkanu krajem 20. stoljeća” – rekao je Douste Blazy nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU-a.

“Htio bih se prisjetiti svih onih koji su bili žrtve etničkog čišćenja, desetaka tisuća muškaraca, žena i djece, a koje je planirao Milošević”, rekao je francuski ministar vanjskih poslova.

>>> Biografija Slobodana Miloševića

>>> Odlazak grobara Jugoslavije

>>> Povijest bolesti Miloševića

>>> Optužnice protiv Miloševića

>>> Milošević bio prvi predsjednik koji je tijekom dužnosti optužen za zločine

>>> Reakcije hrvatskih političara na Miloševićevu smrt

>>> Reakcije srpskih političara: Haški sud ubio je Miloševića

>>> Svjetske novinske agencije o Miloševiću

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.