Beogradska štampa i dalje nagađa o sudbini Mladića


Unatoč tvrdnjama vlasti u Beogradu da nije bilo pokušaja hapšenja Ratka Mladića, beogradski dnevnici u četvrtak nastavljaju sa svojim verzijama događaja.

“General Ratko Mladić, koji već dva dana nije na slobodi, još je u Beogradu i vlasti Srbije i Republike Srpske pokušavaju dogovoriti način njegovog prebacivanja u Haški sud”, piše beogradski dnevnik “Glas javnosti” i dodaje da njegovi izvori kažu da se pregovori s Mladićem vode o tome “hoće li biti uhapšen, ili će se predati”. Dnevnik “Danas” pak, pozivajući se na svoj izvor, tvrdi da su “vlasti u Srbiji prekjuče (utorak) pokušale okončati saradnju s Tribunalom i uhapsiti ili organizovati predaju Mladića, ali u tome nisu uspjele”.

“Večernje novosti” tvrde da je prije dva dana podignut stepen pripravnosti u specijalnim jedinicama srpske policije, Žandarmeriji i Specijalnoj antiterorističkoj jedinici (SAJ), čiji pripadnici nisu obaviješteni o razlozima “uzbune”, ali “pretpostavljaju da će biti angažovani, u najmanju ruku, kao podrška ili osiguranje u mogućem lociranju ili predaji Mladića”.

Beogradski tabloid “Kurir” tvrdi da Mladić nije uhapšen, ali da je “lociran i opkoljen u jednom stanu u Beogradu s pet tjelohranitelja”.

“Mladiću ne pada na pamet da se preda, a tim koji ga je okružio dobio je nalog da ne pokušava ništa do četvrtka poslije podne”, kad ističe “rok za predaju”, tvrdi izvor tog tabloida.

Najnoviji broj beogradskog tjednika “Vreme” u četvrtak tvrdi da su zasad posrijedi dvije mogućnosti: ili je “riječ o smišljenoj dezinformaciji s ciljem da se digne tenzija i testira reakcija javnosti na nešto što će možda, ali ne baš danas ni sutra, slijediti”, ili netko iz vlasti – kao svojedobno Čedomir Jovanović sa Slobodanom Miloševićem u Beogradu – “sjedi u nekakvoj planinskoj kući kraj kamina i uvjerava se s odmetnutim generalom”.

U Beograd su u posljednja dva dana stigle mnogobrojne novinarske i tv-ekipe, kojima je u srijedu, na posebno organizovnoj konferenciji za novinare, savjetnik premijera Vladeta Janković ponovio već ranije tvrdnje predstavnika vlade da Mladić nije uhapšen, niti se s njim pregovara.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.