Potraga nakon najveće pljačke u britanskoj historiji


Masovna policijska potraga nastavljena je u četvtak za naoružanom bandom u bijgu koja je opljačkala i do 40 miliona funti gotovog novca u najvećoj pljački u britanskoj historiji.

Engleska banka saopćila je da je u srijedu opljačkano najmanje 25 miliona funti iz sefa, ali izvori tvrde kako bi preciznija cifra mogla iznositi čak i do 40 miliona funti, čineći je najvećom pljačkom u britanskoj historiji, javila je britanska novinska agencija Press Assocation. Guverner Engleske banke pozvao je na razmatranje sigurnosnih aranžmana za čuvanje banknota nakon napada na skladište gotovog novca u Tonbridgeu u oblasti Kent.

Policija Kenta saopćila je da je pljačka počela kada je upravnika glavnog depoa novca zaustavilo južno od Temze, dok se vozio u blizini Stockburyja, neoznačeno policijsko vozilo.

Čovjek koji je nosio upadljivu policijsku jaknu i ponašao se u “policijskom stilu” izašao je iz vozila, koje je imalo plavo rotirajuće svijetlo, i razgovarao je s njim. Vjerujući da je riječ o stvarnom policajcu, menadžer je ušao u vozilo u kojem su mu na ruke stavljene lisice.

U međuvremenu su dvojica lažnih policajaca posjetila menadžerovu suprugu i mladog sina, poručivši im da je menadžer učestvovao u saobraćajnoj nesreći i odveli su ih iz njihove kuće u Herne Bayu, saopćila je policija.

Menadžer je odvezen a automobil je kasnije zastao pred bijelim kombijem. On je zavezan, ubačen je u kombi i odveden na nepoznatu lokaciju gdje mu je zaprijećeno s bliske distance i poručeno da “sarađuje ili će mu porodica biti u opasnosti”, saopćio je portparol policije Kenta.

On je kasnije prebačen do sigurnosnog depoa Vale Road gdje su najmanje šestorica ljudi, od kojih su neki bili maskirani i naoružani, prijetili i vezali osoblje.

Banda je ubacila novac u bijeli kamion prije nego što se odvezla. Policija je alarmirana sat vremena kasnije kada je šokirano ali neozlijeđeno osoblje aktiviralo alarm.

Menadžer, njegova supruga i sin – koji su odvedeni na neotkrivenu lokaciju – također su nepovrijeđeni.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.