Carla del Ponte demantovala vijest da je uhapšen Mladić


Više je medija u Srbiji, našoj zemlji, ali i inostranih agencija objavilo informaciju kako je jedan od najtraženijih optuženika za ratne zločine i bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić uhapšen.

Prema tim informacijama, Mladić bi trebao biti prebačen u Tuzlu, a odatle u Hag. Međutim, ubrzo su stigli i demantiji tih vijesti. Ovu je informaciju, među ostalim, demantovao Ured Vlade Srbije za saradnju s medijima. Agencija Associated Press javlja, pozivajući se na neimenovanog visokog srbijanskog sigurnosnog dužnosnika, da je Mladić lociran i da vlasti pregovaraju o njegovoj predaji, ali i da još nije uhapšen.

Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte zvanično je demantovala vijest da je jedan od glavnih optuženih za ratne zločine u BiH Ratko Mladić uhapšen, kako su prenijeli neki mediji.

“Zvanično demantujemo vijest o hapšenju Ratka Mladića. Prema informacijama koje mi imamo, čak nije u toku ni operacija pronalaženja Mladića”, rekla je Del Ponte, a portparol ICTY-ja Florence Hartmann je dodala da je to sve “medijsko napuhavanje”, prenosi AFP.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.