BiH za susret sa Japanom: Bez Salihamidžića i Bolića


Blaž Slišković, selektor fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas će objaviti spisak fudbalera na koje će računati u prijateljskom susretu koji će naš nacionalni tim igrati 28. februara u Dortmundu protiv Japana.

Iako su Japanci tražili da bh. tim u Njemačkoj nastupi u najjačem sastavu, odnosno novčano su uslovili nastup šestorice reprezentativaca (Sergej Barbarez, Hasan Salihamidžić, Zlatan Bajramović, Elvir Bolić, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić), na spisku najvjerovatnije neće biti dvojice od nabrojanih – Salihamidžića i Bolića.

Elvir Bolić, golgeter bh. reprezentacije, već duže vrijeme je zbog povrede van terena. Salihamidžić se nakon povrede uspješno vratio u Bayern, ali su Bavarci zatražili od našeg stručnog štaba da ga poštede utakmice protiv Zemlje izlazećeg sunca, što će u N/FS BiH vjerovatno prihvatiti.

Takođe, vjerovatno zbog problema sa povredom neizvjestan je poziv i Vedinu Musiću, koji je u nešto povoljnijoj situaciji od popularnog Brace, jer je u posljednjem meču igrao za Torino. Na lakšu povredu žalio se i Mirsad Bešlija (Hearts), pa će stručni štab kao alternativu za njega pozvati Edina Pehlića iz litvanskog Kaunasa.

S druge strane, Kenan Hasagić se u potpunosti oporavio i njegov dolazak nije upitan. Branio je u posljednjoj utakmici turskog šampionata, ali je njegov Gaziantepsor poražen od Trabzonspora (0:2), kojeg sa klupe vodi naš stručnjak Vahid Halilhodžić.

Od igrača iz Premijer lige BiH po svemu sudeći pozive će dobiti Velimir Vidić (Zrinjski), koji se ustalio u "A" timu, te Admir Vladavić (Željezničar), kojem bi nastup u Dortmundu bio debitantski u dresu najbolje selekcije BiH. Moguće je da u kombinacijama bude i Edin Husić iz Orašja. Okupljanje bh. reprezentativaca zakazano je za nedjelju (26. februara) u Dortmundu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.