Spasioci izvukli sva tijela iz slovačkog vojnog aviona

Spasioci izvukli sva tijela iz slovačkog vojnog aviona


Spasioci su izvukli sva 42 tijela stradalih iz slovačkoga vojnog aviona Antonov 24 koji se srušio u četvrtak navečer u Mađarskoj, objavilo je u petak slovačko ministarstvo odbrane.Glasnogovornik ministarstva potvrdio je da je jedna osoba preživjela s teškim ozljedama, ali nije u kritičnom stanju. Također je kazao da je iz olupine aviona izvađena “crna kutija”, prenijela je slovačka novinska agencija TASR.

Prema riječima zapovjednika slovačke ratne avijacije Juraja Baraneka, vojni avion nije skrenuo sa zacrtanog kursa, ali se počeo spuštati ranije nego što je bilo predviđeno.

On smatra da bi uzrok pada moglo biti vrijeme, ljudska pogreška, tehnički kvar ili bilo koja kombinacija tih uzroka. Dodao je da je posada stradalog aviona bila među najiskusnijom u sklopu slovačke vojne avijacije. Posada drugog aviona, koji je s Kosova poletio 15 minuta nakon Antonova-24, kaže da je vidljivost na mjestu nesreće bila dobra, oko 30 kilometara.

Prema službenim podacima, u avionu su bila 43 putnika – 28 vojnika koji su se vraćali s Kosova u sklopu redovne izmjene snaga, sedam pripadnika logistike i osam članova posade.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.