Ariel Sharon na respiratorima, prebačen na operaciju

 

Izraelski premijer Ariel Sharon pretrpio je težak moždani udar u srijedu navečer i prebačen je u bolnicu, gdje je utvrđeno da je nastupilo moždano krvarenje te je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu, objavili su izraelski mediji.

Sharon je na respiratoru i pod anestezijom, a uz premijera se njegova dva sina. Ovlasti izraelskog premijera prenesene su na Sharonova zamjenika Ehuda Olmerta, objavio je tajnik vlade Jisrael Maimon.

 

 

Sharon je nakon što mu je u srijedu navečer pozlilo, prebačen s njegova ranča u Negevu u bolnicu, večer uoči planirane operacije srca. Prema prvim informacijama, izraelski premijer pretrpio je lakši udar, ali liječnici su potom objavili da je stanje izraelskog premijera ozbiljno nakon što je pretrpio značajan moždani udar.

“Premijer Sharon pretrpio je težak moždani udar”, rekao je dr. Shlomo Mor-Yosef, ravnatelj sveučilišne klinike Hassadah u Jeruzalemu. On je potvrdio da se premijer nalazi pod anestezijom i na respiratoru, kao i da je nastupilo moždano krvarenje zbog kojeg je Sharon prebačen na hitnu operaciju.

Ranije tijekom večeri u srijedu, izraelska televizija Channel 2 bila je izvijestila da je premijer na nosilima unesen na odjel za hitni prijem bolnice Hadassah, te da se iz službe hitne pomoći Zaka doznaje kako se žalio na bolove u grudima. Uz Sharona je bio njegov privatni liječnik, a premijer je bio pri potpunoj svijesti.

Sharon je nakon blagog moždanog udara već bio hospitaliziran 18. prosinca. Liječnici su izjavili kako dugoročnih posljedica neće biti, no otkrili su mu urođenu srčanu manu koja je očito uzrokovala moždani udar.

U četvrtak ujutro je Sharon bio naručen u bolnicu kako bi bio podvrgnut operaciji kojom bi se ta srčana mana uklonila.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.