Stanje na putevima


Saobraćaj se na većini putnih pravaca u BIH odvija bez zastoja i vanrednih ograničenja. Vozi se po mokrim i mjestimično klizavim kolovozima. Na dionicama preko planinskih prijevoja Koprivnica (Bugojno-Kupres), Borje (Teslić-Kotor Varoš), Čemerno (Gacko-Tjentište), kao i na putevima u Romanijskoj regiji  ima ugaženog snijega na kolovozu.

Na putnim pravcima Ključ-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Drvar (preko prijevoja Lanište i Oštrelj) upozoravamo na mjestimičnu poledicu na kolovozu.  Na dionicima u kotlinama jugozapadne Bosne, kao i dolinom rijeke Bosne magla smanjuje vidljivost. Ekipe putne operative se nalaze na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu.

Na put ne krećite bez zimske opreme. Zbog većeg klizišta na trećem kilometru putnog pravca M-16 Donji Vakuf-Bugojno saobraćaj se odvija jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.   Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova) zabranjeno je saobraćanje za vozila preko 7,5 tona, dok je na magistralnom putu M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje zabrana aktuelna za teretna vozila iznad 12 tona.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.U Hrvatskoj je danas, u terminu od  14-23 sata, na svim državnim cestama, za teretna vozila iznad 7,5 t najveće dopuštene mase, na snazi zabrana saobraćanja. Ista zabrana na snazi je i u Sloveniji, večeras do 22 sata.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.