Zar moram financirati ubojice svoje djece !?


Predsjednica Udruženja "Srebreničke majke" Hatidža Mehmedović odlučila je ovih dana pismom se obratiti Uredu visokog predstavnika u BiH, jer, kaže, nema se više kome ni žaliti, niti od koga "zakona tražiti".

Duboko uvrijeđena saznanjem da Republika Srpske haškim pritvorenicima želi odvojiti novac za njihove "haške prohtjeve", a njihovim obiteljima, osim mirovina, osigurati i novac za školovanje djece, i to sve iz proračuna, Mehmedović kaže da je to posljednje od niza poniženja koja je kao žrtva zločina doživjela povratkom u svoj dom u Srebrenicu.

Zar je moguće da ću ja, kupujući kruh u Srebrenici, kroz porez koji plaćam morati finansirati ubojice svoje djece i brinuti o školovanju njihove djece? A meni nema tko ni čašu vode dodati kad se razbolim. Mislim da ne postoji sustav niti zemlja u svijetu gdje se na takav način gazi dostojanstvo žrtava zločina kao što je to u BiH – kazala nam je Mehmedović za Dnevni avaz.

Navodi da je pismo OHR-u i Paddy Ashdownu njen krik pred nepravdom koja se bošnjačkim žrtvama, a posebno srebreničkim, događa sve ove godine.

Hatidži Mehmedović ubijena su dva maloljetna sina i suprug, a u srpnju 1995. ostala je bez kompletne obitelji.

Mehmedović navodi da je posebno nesretna zbog odnosa bošnjačkih predstavnika u vlasti RS, ali i svih ostalih koji se u ime Bošnjaka nalaze na funkcijama u zemlji, jer do danas nisu digli glas protiv odluke da se novac iz proračuna odvaja za obitelji zločinaca koji se nalaze u Hagu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.