Eksplozija u središtu Atene


U središtu Atene jutros oko 6 sati po lokalnom vremenu odjeknula je eksplozija. Nepoznata naprava eksplodirala je u zgradi pošte koja se nalazi u blizini ministarstva financija na trgu Sintagma, izvijestila je grčka policija.

Eksplozija je uzrokovala štetu, ali još se ne zna ima li ozlijeđenih. TV snimke državne televizije sa spomenutog gradskog trga prikazuju oštećena vozila, obližnje kafiće i trgovine. Svjedoci su za televiziju rekli da su vidjeli razbijena stakla i 50 metara daleko od mjesta eksplozije.

Eksploziju je, čini se, uzrokovala naprava izrađena od desetak spojenih kanistara s gorivom, javila je policija u Ateni.

Policija je rekla da su grčke novine približno pola sata prije događaja bile obaviještene da će doći do eksplozije u blizini grčkog Ministarstva ekonomije i financija.

Na mjestu eksplozije nalaze se deseci policijskih i vatrogasnih vozila, a policijski inspektori pokušat će otkriti tragove koji bi mogli dovesti do počinitelja.

Zgrada ministarstva financija nerijetko je bila meta napada grupa ili pojedinaca nezadovoljnih vladinom financijskom politikom, javlja BBC te dodaje kako još nitko nije preuzeo odgovornost za eksploziju.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.