NATO na Palama izveo akciju protiv Karadžićevog pomagača


Pripadnici snaga NATO-a u Bosni i Hercegovini izveli su u ponedjeljak ujutro akciju na Palama čiji je cilj razbijanje mreže podrške haaškom optuženiku Radovanu Karadžiću, saopšteno je iz sjedišta komande NATO-a u Sarajevu.

Kako se navodi, tokom ove operacije pretresena je porodična kuća koju koristi Dragan Stajkić, osoba za koju se pretpostavlja da je u sastavu mreže podrške bivšem vođi bosanskih Srba. Uz razbijanje ove mreže cilj akcije bio je, pojašnjava se u saopštenju, prikupljanje podataka koji mogu dovesti do lociranja samog Karadžića, javlja Hina.

Lokalni mediji izvjestili su kako je Stajkić bio zaposlen na Radiju Sveti Jovan čiji je rad zabranjen, a vlasnica mu je bila Karadžićeva kćerka Sonja Jovičević.

Potraga za optuženima za ratne zločine dio je mandata stalnog stožera NATO-a u BiH.

Nakon prošlosedmičnog hapšenja hrvatskog generala Ante Gotovine na otoku Tenerife, srbijanske vlasti intenzivirale su potragu za dvojicom najtraženijih haških optuženika Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem.

U subotu je Luka Karadžić, brat bivšeg političkog lidera Republike Srpske Radovana, potvrdio medijima kako je policija pretražila njegovu kuću tragajući za dokazima koji bi pomoglu otkrivanju Karadžićevog mjesta boravišta.

Crnogorska policija se u kući Luke Karadžića u Nikšiću zadržala oko dva sata, te je, prema njegovim tvrdnjama, u kuću upala ne znajući što traži.

Pri tom su zaplijenjeni mobitel i nekoliko gsm kartica, koji navodno pripadaju sinu Luke Karadžića, te nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi vodili do boravišta bivšeg političkog čelnika bosanskih Srba.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.