Vatrogasci počeli gasiti požar sjeverno od Londona


Britanski su vatrogasci u ponedjeljak ujutro počeli operaciju gašenja požara u skladištu u Buncefieldu, sjeverno od Londona, velikom količine pjene.

Vatrogasci su počeli prosipati veliku količinu pjene na vatru u skladištu pored Hemel Hempsteada, 40 kilometara sjeverno od Londona, kako bi ugušili plamen i smanjili dim koji ide prema Francuskoj. “Napadat ćemo vatru četiri sata i nadamo se da ćemo postići efekt koji želimo. Znat ćemo sredinom dana je li naš plan bio učinkovit ili ne”, kazao je šef vatrogasaca Roy Wilsher.

Operacija koja je trebala početi u ponoć odgođena je zbog brige za utjecaj na okoliš, a posebno na podzemne vode, rijeke i potoke.

Istovremeno meteorolozi upozoravaju da se dim polako kreće prema La Mancheu i već je dostigao Essex, Kent i sjeverni Sussex na jugu Engleske.

“Dim će sasvim sigurno doći i do Francuske kada se digne vjetar”, izjavio je meteorolog Jeremy Plaster.

U nizu snažnih eksplozija u nedjelju u velikom spremištu goriva sjeverozapadno od Londona ozlijeđene su 43 osobe od kojih dvije teško.

Nakon eksplozije koja se zbila malo iza 7 sati ujutro, izbio je veliki plamen koji je dosezao i do 100 metara u visinu.

Spremište kojim upravljaju tvrtke Total i Texaco se nalazi u industrijskoj zoni nedaleko grada Hemel Hempstead i gorivom za zrakoplove opskrbljuje veće londonske aerodrome, uključujući Heatrow i Gatwick.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.