London: U eksploziji u skladištu goriva 36 povrijeđenih


U seriji snažnih eksplozija u skladištu goriva sjeverno od Londona danas je povrijeđeno 36 osoba, od čega četiri teško, saopštila je britanska policija.

Policija je navela da se po svemu sudeći radi o nesreći i da će se eksplozije nastaviti i tokom dana. “Požar je lokalizovan i pod kontrolom”, rekao je zvaničnik policije u Hertfordširu Frenk Vajtli, prenio je AP. Vajtli je naveo da sve ukazuje kako je bilans štete i stradalih mnogo manji nego što bi se očekivalo poslije tolike eksplozije.

Specijalne ekipe sa maskama blokirale su područje oko naftnog terminala Bansfild i evakuisale stanovnike u obližnjim kućama.

Nema ničeg što ukazuje da su eksplozije akt terorizma, saopštila je policija, iako su međunarodna teroristička mreža Al Kaida i druge grupe prijetili da će njihova meta biti skladišta goriva.

Kako primjećuje AP, u Velikoj Britaniji je primjetna napetost od bombaških napada u Londonu 7. jula kada je poginulo 56 osoba, uključujući četvoro samoubica.

Neki od lokalnih stanovnika ispričali su da su neposredno prije prve eksplozije čuli avion u niskom letu, ali policija je saopštila da nema dokaza o padu letilice.

Obližnji aerodrom Luton ostao je otvoren i letovi se odvijaju normalno.

Očevici su naveli da se i nekoliko sati poslije eksplozije u nebo diže stub crnog dima visok 70 metara

Prozori kuća u tom području su razbijeni i nanijeta je materijalna šteta u širokom krugu.

“Ovo je najvjerovatnije najveći požar koji sam vidio”, rekao je šef lokalne vatrogasne službe Roj Vilšer na pres konferenciji.

Vilšer je dodao da je vatra pod kontrolom, ali da bi mogla gorjeti još danima.

Skladište Bansfild snabdijeva gorivom veliki dio jugoistočne Engleske.

Nafta stiže do depoa u blizini grada Hemel Hempsted podzemnim cijevima iz tankera koji se istovaruju na istočnoj obali Britanije.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.