Hadz 2005.-2006./1453.h iz Svicarske


Necko piše:

Kao sto znamo peti temelj u Islamu je Hadz. “Hodocastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogucnosti; a onaj koji nece da vjeruje ”“ pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome.” (Prijevod znacenja Kur'ana, Alu ‘Imran: 97). Ko obavi hadž ne cineci pri tome grijehe i prijestupe, vratice se cist od grijeha kao na dan kada ga je majka rodila.” (El-Buhari i Muslim).

Godine 2005.-2006./1426.h.iz Svicarske hadz ce obaviti devedesetdevet (99) hadzija-Bosnjaka koji su se prijavili preko slijedecih dzemata: 1.Dzemat Schlieren
2.Dzemat Luzern
3.Dzemat Zug
4.Dzemat St. Gallen GAM
5.Dzemat Schmerikon
6.Dzemat Yverdon
7.Dzemat Neuchatel
8.Dzemat Zofingen
9.Dzemat Biel-Bienne

Hadzije koje su se prijavile za hadz,dolaze sa prostora cijele Bosne i Hercegovine,Sandzaka i ostalih dijelova bivse nam drzave u kojoj su zivjeli Bosnjaci. Ove godine ce iz Kozarca cetiri osobe obaviti hadz,koje su se prijavile kod ovih dzemata a to su:
1.Besic Mirsad
2.Hrustic Nihad
3.Hrustic Mirzeta
4.Hankic Asima

U nedjelju 4. decembra obavljen je seminar,za ove nase hadzije u Dzematu Luzern.Na seminaru su predstavljeni vodici hadzija: Prof.h.Cazim ef Mehmedovic, H.Vehbija ef. Efendic, Prof.h.Jasmin ef. Demic. Oni su i vodili seminar koji je obavljen izmedju podne i aksam namaza.

Tu nas je docekao i nas Fila i nasa Sudka,u prelijepo uredjenoj dzamiji, i koji su se brinuli sa ostalim dzematlijama da ovaj seminar protekne u najboljem redu. Neka ih Allah Dz. nagradi za ulozeni trud.

HAJRLI PUT I HADZDZ MAKBUL!!!!!

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.