Savjetodavni forum Bosnjaka Prijedora


Postovani prijatelji;

U zadnjih nekoliko dana napravio sam malo istrazivanje medju Prijedorcanima sirom dijaspore, od Evrope, preko Sjeverne Amerike do Australije po pitanju Savjetodavnog foruma Bosnjaka Prijedora {SFBP}.

Prema rezultatima moga ranijijeg istrazivanja pod nazivom Dijaspora ima strategiju za Bosnu koja se mjenja, Prijedorcana ima u vise od 80 zemalja u svijetu. U ovom zadnjem istrazivanju bilo je samo jedno pitanje: Da li podrzavate ideju o formiranju SFB Prijedora? Metoda istrazivanja je bila anketno pitanje putem interneta i telefona. Naucno istrazivacki uzorak je bio 100 Prijedorcana. Lokacija istrazivanja 20 zemalja. Rezultati istrazivanja pokazuju da Prijedorcani podrzavaju ideju o formiranju SFB. Vise od 80% ispitanika smatra izuzetno potrebnim i korisnim za gradjane Prijedora formiranje jednog ovakvog savjeta.

Takodje ispitanici-Prijedorcani ocjenjuju veoma dobrim da se po prvi put u realizaciji jedne ideje prilazi zajednickim djelovanjem matice i dijaspore.
Na kraju ispitanici smatraju da se inicijatrivni odbor treba prosirati sa najmanje tri clana iz dijaspore po jedan iz Evrope, Sjeverne Amerike i Australije.

S postovanjem i selamima;

Prof. Emir Ramic

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.