Bošnjaci i Hrvati posredno plaćaju koljače svojih očeva, majki, braće…

Bošnjaci i Hrvati posredno plaćaju koljače svojih očeva, majki, braće…


Da su Pero Bukejlović i ministri iz njegove vlade sa vlastitih bankovnih računa, ili kešom ispod jastuka, solidarno sakupili 330.000 maraka, imali bi pravo sa tim novcem raditi šta im je volja, pa i pokloniti ga ljudima optuženim za ratne zločine.

Njihove pare, njihova briga. Njihovi i zločinci.

 

Ali, problem je kada Pero i njegova družina odluče da pulenima Karadžićevog zločinačkog projekta poklone 330.000 tuđih maraka. Poklon je iz budžeta Republike Srpske. Taj budžet za kojim velikodušni Bukejlović tako olako poteže, novac je kojeg sakupljaju građani manjeg bh. entiteta plaćajući poreze.

 

Među tim građanima, ma koliko su se gore pomenuti puleni trudili da tako ne bude, ostalo je i ponešto Bošnjaka i Hrvata. Odlukom Bukejlovićeve vlade oni su, praktično, prinuđeni da posredno plaćaju koljače svojih očeva, majki, braće, sinova, kćerki…

Istina, u Vladi RS-a, koja je donijela odluku da nagradi zločin i zločince, sjedi i nekolicina Bošnjaka, ali se nijedan ne može pohvaliti da su za njega na izborima glasali barem svi članovi uže porodice. No, na ikebana ministre ionako ne vrijedi trošiti previše riječi.

Nije Bukejlović morao tih 330.000 maraka budžetskog novca investirati u obnovu porušenih kuća povratnika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti. Ali, zašto barem nije pitao Srbe iz okoline Banje Luke, Trebinja ili Višegrada da li su zato da finansiraju “haške dobrovoljce” i njihove ucvijeljene supruge ili bi, ipak, više voljeli da u svom selu hodaju po asfaltiranom putu i raduju se puštanju u rad novog vodovoda.

Ako nije on njih, hoće li za potrošeni novac pitati oni njega? Ako neće oni, hoće li odgovor (i odgovornost) od Bukejlovića tražiti Ashdown?

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.