Nema preživjelih u padu nigerijskog aviona

Nema preživjelih u padu nigerijskog aviona


Nema nikakvih dokaza da je neko od putnika i članova posade “Boing-737” u Nigeriji preživio, javile su agencije, pozivajući se na današnju izjavu predsjednika nigerijske organizacije Međunarodnog Crvenog križa Abioduna Oribija.

Prema njegovim riječima, na mjestu pada aviona u blizini mjesta Lissa u oblasti Ogun, na jugozapadu Nigerije, spasioci su pronašli samo ugljenisana tijela poginulih. “Avion je potpuno uništen. Nikakvih dokaza o tome da je bilo kome od putnika ili članova posade uspjelo da se spasi nema”, kazao je on.

Prema podacima nigerijske aviokompanije “Bellview Airlines”, kojoj je pripadao avioprijevoznik, u momentu katastrofe u avionu je bilo 111 putnika i šest članova posade.

Prethodno je danas predstavnik nigerijske vlade Adeola Okolo izjavio da je polovina onih koji su se u momentu katastrofe nalazili u avionu preživjela. Kasnije je nigerijska vlada morala opozvati to svoje izvješće.

Avion nigerijskog avioprevoznika sa 117 ljudi, među kojima su bili visoki zvaničnici, srušio se kratko nakon uzlijetanja iz Lagosa na putu ka glavnom gradu Abudži. Letio je na letu broj 210 aviokompanije Bellview Airlines. Uzletio je u 20.45 sati u subotu i izgubio kontakt s kontrolnim tornjem nekoliko minuta kasnije tokom snažne oluje. Pilot je uputio poziv za pomoć nagovještavajući kako avion ima tehničkih problema.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.