Selam svima sa dalekog istoka

Selam svima sa dalekog istoka


Negra piše:

"Evo da vam napišem par riječi, kako se pripremamo za večerašnju utakmicu i kako sam vidjela da ipak ima stranaca koji nas veoma cijene.

Pošto ovdje u Kievu (Ukraina) ima vrlo malo Bosanaca, a pravo da vam kažem i oni su se pravo "povlasili", pretežno pijem kahvu sa Austrijancima i Švicarcima. Naši Bosanci ovdje trče da naprave kakav brzi biznis i zgrnu što više love. Niti se zna šta je Ramazan niti bajram. Tako da ih ne možeš nigdje ni vidjeti osim sa flašom vodke u kahvani.

Da se vratim na strance. Upoznala sam dosta Austrijanaca i Švicaraca, prilično uglednih ljudi, koji nas zaista poštuju i koji su puno učinili za Bosnu i Hercegovinu. Jedan Austrijanac je čak živio 6 godina u Bosni i dobio orden počasnog građanina Sarajeva. Prvo što je spomenu u našem razgovoru je bila "sarma" , hahahaha :). Morala sam se smijati, jer prvo što stranac zapamti od naše kulture i običaja su bosanska jela. Kad smo pričali, rekao mi je da vrlo dobro zna gdje je Kozarac i da se oduševio kad je vidio kako se Kozarac u zadnjih par godina izgradio…






Tako, da će se večeras pratiti utakmica u jednom stanu u Kievu, koji je je uređen u bosanskom stilu i gdje će biti prisutni ljudi iz četiri zemlje: Bosna, Å vicarska, Austrija i Njemačka. Biće tu i ćevapa i crvenih paprika sa bijelim lukom i svi će oni navijati za našu Bosnu…

Preporučila bih svim našim Bosancima, da na fin način objasne strancima ko smo i šta smo. Jer Bosna je mlada država i još uvijek nam treba pomoć sa strane.

Želim svima sretne ramazanske dane i da se, ako Bog da, što prije sastanemo u našem Kozarcu !”





Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.