Kozarac.ba

Konferencija za novinare reprezentacije BiH / Slišković: “Možemo da pobjedimo


Fudbaleri reprezentacije Bosne i Hercegovine puni optimizma spremaju se za susret sa Srbijom i Crnom Gorom u odlučujućoj utakmici 7. kvalifikacione grupe za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Selektor Blaž Slišković je na konferenciji za novinare u Kovilovu, izjavio je da vjeruje da igrači selekcije BiH mogu da pobjede na "Marakani": Borbeno sa mnogo htijenja vjerujem da možemo da pobjedimo Srbiju i Crnu Goru i stignemo do baraža, što bi za nas bio veliki podvig. Činjenica da se nalazimo u situaciji u kojoj jesmo, sama po sebi je veliki uspjeh za nas, ali ne želimo da stanemo na tome. Imamo kvalitet, volju i motiv da odigramo dobro protiv SiCG, a ako se svaki naš igrač bude maksimalno zalagao na terenu vjerujem i da će rezultat doći. U sportu je sve moguće i nadam se da će nam se sreća konačno prikloniti", rekao je Slišković.


Popularni "Baka" koji još uvjek ne zna sa kojih 11 će izaći na "crtu" plavima (zbog povrede problematičan Bešlija), rekao je i da je obavio nekoliko odvojenih razgovora sa Branimirom Bajićem, igračem Partizana koji se nalazi u specifičnoj situaciji pred ovaj susret, ali koji je igrao jako dobro za BiH u kvalifikacijama:

"Dilema ima, ali u modernom fudbalu cijela ekipa nosi teret. Svi su podjednako odgovorni i važni, svi igraju i napad i odbranu. Isto tako i uspjeh zaslužuje cijela ekipa, a ne pojedinci", rekao je Slišković.

Fudbaleri SiCG nekoliko puta pozvali su navijače da u što većem broju dođu na stadion Crvene zvezde i glasnim navijanjem pomognu svom timu, a Slišković je izrazio uvjerenje da u tim apelima nema ničeg zlonamjernog i da je to dokaz da su "plavi" svjesni snage bosanskog tima.

"Mi bi to isto radili da smo domaćini u ovako važnom susretu. Mislim da je to samo dokaz da su domaćini svjesni našeg kvaliteta i da znaju koliko im je potrebna podrška navijača", rekao je Slišković.

Kapiten Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez takođe je ponovio da sama situacija u kojoj se nalazi njegova reprezentacija, a to je borba za plasman na Svjetsko prvenstvo i pred posljednju utakmicu kvalifikacija govori o kvalitetu ove ekipe:

"Svjesni smo značaja utakmice. Vrlo se radujem ovom susretu i sa velikim zadovoljstvom ću istrčati na teren i predvoditi svoj tim, nadam se, do pobjede. San svakog fudbalera, kada počinje karijeru, je da igra ovakve utakmice, pred punim stadionima, pa ne vidim zašto bi to smetalo ikome od nas da ogra pred 60 hiljada ljudi", rekao je kapiten Bosne i Hercegovine.

Utakmica između Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine igraće se u srijedu 12. oktobra na stadionu Crvene zvezde sa početkom u 20.30. Pobjeda bi nacionalnom timu SiCG donjela direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, a nerješen ishod samo baraž. Reprezentaciji BiH je trijumf neophodan kako bi dospjela do baraža.

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.