Konferencija za novinare reprezentacije BiH / Slišković: “Možemo da pobjedimo

Konferencija za novinare reprezentacije BiH / Slišković: “Možemo da pobjedimo


Fudbaleri reprezentacije Bosne i Hercegovine puni optimizma spremaju se za susret sa Srbijom i Crnom Gorom u odlučujućoj utakmici 7. kvalifikacione grupe za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Selektor Blaž Slišković je na konferenciji za novinare u Kovilovu, izjavio je da vjeruje da igrači selekcije BiH mogu da pobjede na "Marakani": Borbeno sa mnogo htijenja vjerujem da možemo da pobjedimo Srbiju i Crnu Goru i stignemo do baraža, što bi za nas bio veliki podvig. Činjenica da se nalazimo u situaciji u kojoj jesmo, sama po sebi je veliki uspjeh za nas, ali ne želimo da stanemo na tome. Imamo kvalitet, volju i motiv da odigramo dobro protiv SiCG, a ako se svaki naš igrač bude maksimalno zalagao na terenu vjerujem i da će rezultat doći. U sportu je sve moguće i nadam se da će nam se sreća konačno prikloniti", rekao je Slišković.


Popularni "Baka" koji još uvjek ne zna sa kojih 11 će izaći na "crtu" plavima (zbog povrede problematičan Bešlija), rekao je i da je obavio nekoliko odvojenih razgovora sa Branimirom Bajićem, igračem Partizana koji se nalazi u specifičnoj situaciji pred ovaj susret, ali koji je igrao jako dobro za BiH u kvalifikacijama:

"Dilema ima, ali u modernom fudbalu cijela ekipa nosi teret. Svi su podjednako odgovorni i važni, svi igraju i napad i odbranu. Isto tako i uspjeh zaslužuje cijela ekipa, a ne pojedinci", rekao je Slišković.

Fudbaleri SiCG nekoliko puta pozvali su navijače da u što većem broju dođu na stadion Crvene zvezde i glasnim navijanjem pomognu svom timu, a Slišković je izrazio uvjerenje da u tim apelima nema ničeg zlonamjernog i da je to dokaz da su "plavi" svjesni snage bosanskog tima.

"Mi bi to isto radili da smo domaćini u ovako važnom susretu. Mislim da je to samo dokaz da su domaćini svjesni našeg kvaliteta i da znaju koliko im je potrebna podrška navijača", rekao je Slišković.

Kapiten Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez takođe je ponovio da sama situacija u kojoj se nalazi njegova reprezentacija, a to je borba za plasman na Svjetsko prvenstvo i pred posljednju utakmicu kvalifikacija govori o kvalitetu ove ekipe:

"Svjesni smo značaja utakmice. Vrlo se radujem ovom susretu i sa velikim zadovoljstvom ću istrčati na teren i predvoditi svoj tim, nadam se, do pobjede. San svakog fudbalera, kada počinje karijeru, je da igra ovakve utakmice, pred punim stadionima, pa ne vidim zašto bi to smetalo ikome od nas da ogra pred 60 hiljada ljudi", rekao je kapiten Bosne i Hercegovine.

Utakmica između Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine igraće se u srijedu 12. oktobra na stadionu Crvene zvezde sa početkom u 20.30. Pobjeda bi nacionalnom timu SiCG donjela direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, a nerješen ishod samo baraž. Reprezentaciji BiH je trijumf neophodan kako bi dospjela do baraža.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.