Nogometaši BiH se pripremaju za meč decenije

Nogometaši BiH se pripremaju za meč decenije


U nogometnoj reprezentaciji BiH nema previše straha ni treme od sutrašnje utakmice na Marakani, ali se zato naši domaćini, zapravo njihovi mediji, trude da nam svim silama stvore psihološki zid u glavama i olakšaju sebi put do pobjede.

Sa naslovnih stranica ovdašnjih novina Srbi i Crnogorci prijete da će nam zabiti gol već na aerodromu, da ćemo osjetiti pakao Marakane, da bi nam bilo bolje da nismo ni došli…


A direktor našeg tima Ahmet Pašalić poslao je srbijanskim novinama odgovor:
– Došli smo, i imamo želju da pobijedimo.

Jučer nije bilo prevelikih aktivnosti u našem taboru u Beogradu. Nakon što su se smjestili u hotel, igrači su od 14 do 17 sati imali obavezan odmor, a nakon večere su otišli na trening na pomoćni stadion Marakane. Među njima nije bilo Mirsada Bešlije, koji predstavlja prvu našu žrtvu po dolasku u Beograd.

– Bešlija je došao s povredom, ali je izrazio želju da dođe sa suigračima u Beograd. Radi se o zadnjoj loži. Prema procjenama ljekara, šanse da zaigra su mu svega 10% – kaže selektor Blaž Slišković.

Ostali su dobro. Sergej Barbarez se čudio ekskluzivnim informacijama iz beogradskim novinama da je slomio rebro, pa se “provjeravao” rukama, pokušavajući doznati ono što mediji u Srbiji “znaju” bolje od njega.

Defanzivna postavka?

– Da iskreno kažem, ne interesuje me puno šta se objavljuje ovdje. Imamo svoj zadatak, svoj program i svoj cilj. Angažirat ćemo se da ga ispoštujemo, gledati svoja posla i samo se skoncentrisati na nogomet – govori Slišković.

Baka je jučer obavio prve razgovore s igračima, u nastojanjima da im olakša pritisak od utakmice. Već malo razmišlja i o postavci igre. Znajući Sliškovića, treba očekivati defanzivniju varijantu u kojoj bi bilo važno ne primiti gol u prvih pola sata i čekati priliku, koja bi trebala doći. Slišković će svoje planove objaviti tek danas.

Bajić ipak ne igra?

Mada se o tome još zvanično ništa ne priča, čini se da će Branimir Bajić biti pošteđen nastupa u Beogradu, ali ne zbog toga što je to sam tražio.

Naime, na Bajića se vrši ogroman pritisak, tako da će vodstvo tima najvjerovatnije odlučiti da ga zbog njegove bezbjednosti i budućnosti u selekciji BiH izostavi iz postave.

Ovakva odluka bila bi prilično razumljiva, mada Sliškoviću nedostaju stoperi.

Torta i pokloni za Bolića

Elvir Bolić jučer je proslavio 34. rođendan. Prevelikog slavlja nije bilo, jer igrači ne misle ni o čemu drugom osim o utakmici.

Ipak, sinoć je u hotel “President” stigla torta, a Bolić je dobio prigodne darove od suigrača i NSBiH, sa željom da ovoga puta, za razliku od Danske prije dvije godine, rođendan proslavi pobjedom.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.