Kozarac.ba

Nogometaši BiH se pripremaju za meč decenije


U nogometnoj reprezentaciji BiH nema previše straha ni treme od sutrašnje utakmice na Marakani, ali se zato naši domaćini, zapravo njihovi mediji, trude da nam svim silama stvore psihološki zid u glavama i olakšaju sebi put do pobjede.

Sa naslovnih stranica ovdašnjih novina Srbi i Crnogorci prijete da će nam zabiti gol već na aerodromu, da ćemo osjetiti pakao Marakane, da bi nam bilo bolje da nismo ni došli…


A direktor našeg tima Ahmet Pašalić poslao je srbijanskim novinama odgovor:
– Došli smo, i imamo želju da pobijedimo.

Jučer nije bilo prevelikih aktivnosti u našem taboru u Beogradu. Nakon što su se smjestili u hotel, igrači su od 14 do 17 sati imali obavezan odmor, a nakon večere su otišli na trening na pomoćni stadion Marakane. Među njima nije bilo Mirsada Bešlije, koji predstavlja prvu našu žrtvu po dolasku u Beograd.

– Bešlija je došao s povredom, ali je izrazio želju da dođe sa suigračima u Beograd. Radi se o zadnjoj loži. Prema procjenama ljekara, šanse da zaigra su mu svega 10% – kaže selektor Blaž Slišković.

Ostali su dobro. Sergej Barbarez se čudio ekskluzivnim informacijama iz beogradskim novinama da je slomio rebro, pa se “provjeravao” rukama, pokušavajući doznati ono što mediji u Srbiji “znaju” bolje od njega.

Defanzivna postavka?

– Da iskreno kažem, ne interesuje me puno šta se objavljuje ovdje. Imamo svoj zadatak, svoj program i svoj cilj. Angažirat ćemo se da ga ispoštujemo, gledati svoja posla i samo se skoncentrisati na nogomet – govori Slišković.

Baka je jučer obavio prve razgovore s igračima, u nastojanjima da im olakša pritisak od utakmice. Već malo razmišlja i o postavci igre. Znajući Sliškovića, treba očekivati defanzivniju varijantu u kojoj bi bilo važno ne primiti gol u prvih pola sata i čekati priliku, koja bi trebala doći. Slišković će svoje planove objaviti tek danas.

Bajić ipak ne igra?

Mada se o tome još zvanično ništa ne priča, čini se da će Branimir Bajić biti pošteđen nastupa u Beogradu, ali ne zbog toga što je to sam tražio.

Naime, na Bajića se vrši ogroman pritisak, tako da će vodstvo tima najvjerovatnije odlučiti da ga zbog njegove bezbjednosti i budućnosti u selekciji BiH izostavi iz postave.

Ovakva odluka bila bi prilično razumljiva, mada Sliškoviću nedostaju stoperi.

Torta i pokloni za Bolića

Elvir Bolić jučer je proslavio 34. rođendan. Prevelikog slavlja nije bilo, jer igrači ne misle ni o čemu drugom osim o utakmici.

Ipak, sinoć je u hotel “President” stigla torta, a Bolić je dobio prigodne darove od suigrača i NSBiH, sa željom da ovoga puta, za razliku od Danske prije dvije godine, rođendan proslavi pobjedom.

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.