Å panci “navijaju” za Bosnu i Hercegovinu

Å panci “navijaju” za Bosnu i Hercegovinu


Utakmica nogometnih reprezentacija Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koja odlučuje o odlasku na Svjetsko prvenstvo ili o nastupu u baražu, privlači veliku pažnju u Španiji.

Od sutrašnjeg ishoda susreta na beogradskoj Marakani zavisi i direktan plasman španske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj. Prema najavama španskih medija repezentacija BiH će sutra imati veliki broj navijača i u Španiji.

Španska reprezentacija osuđena je, pišu tamošnji mediji, da u neizvjesnosti očekuje kraj kvalifikacija za SP, nadajući se pri tom pored pobjede u svojoj utakmici protiv San Marina i povoljnom rezultatu iz Beograda.

Španci bi rado izbjegli baraž, a za to im je potrebno da BiH osvoji barem bod sutra na Marakani, a da oni napune mrežu San Marinu.

Podsjećajući se na duel Španija – BiH u Valenciji, vodeći sportski dnevnik Marca prenosi izjave igrača i selektora Aragonesa koji se pozitivno izražavaju o kvalitetu i mogućnostima naših i igrača, navodeći uz to da bh. selekcija ima dva velika motiva – baraž za SP i posebno inspirativan protivnik.

Odgovarajući na oštre kritike i dosadašnji učinak njegovih ekipe, Luis Aragones izrazio je duboku uvjerenost u uspjeh, a eventualnu ostavku će podnijeti samo ako Španija ne dođe do polufinala u Njemačkoj

Našto oprezniji Antonio Reyes, koji je tvrdi da je kvalitet na starni Srbije i Crne Gore i da je podjednako težak zadatak za njih da daju San Marinu pet golova, kao i za BiH da poremeti slavlje sutrašnjeg protivnika i tako pomogne Španiji.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.